Προ των πυλών το νέο Mazda CX-5 - Η πρώτη φωτογραφία


Το CX-5 επόμενης γενιάς θα εμφανιστεί στην παγκόσμια αγορά το 2023 με premium φιλοσοφία και υβριδική τεχνολογία.

  • 29/5/2021

Η Mazda κυκλοφόρησε την πρώτη γενιά του CX-5 το 2012, ενώ η δεύτερη γενιά του μεσαίου crossover της εμφανίστηκε το 2016. Η νέα τρίτη γενιά του SUV της ιαπωνικής εταιρείας αναμένεται να κυκλοφορήσει το 2023. Μέχρι στιγμής, δεν υπάρχουν πληροφορίες σχετικά με το πόσο θα αλλάξει εμφανισιακά το νέο CX-5, παρά μόνο αυτή η πρώτη κατασκοπευτική φωτογραφία.

Ο σχεδιασμός του ιαπωνικού crossover θεωρείται επιτυχημένος και ένα από τα κυριότερα ατού στην εμπορική του πορεία. Έτσι, αναμένεται ότι και με την έλευση της νέας γενιάς, το Mazda CX-5 θα διατηρήσει τη βασική σχεδιαστική του ιδέα, ενώ ίσως γίνει λίγο μεγαλύτερο και αλλάξει ελαφρά η σχεδίαση της πρόσοψης. Αυτό σημαίνει ότι θα υιοθετήσει τους στενούς γωνιώδεις προβολείς, εμπνευσμένους από το Mazda3.

Αναμένεται επίσης το νέο CX-5 να έχει μεγαλύτερο καπό, διευρυμένη μάσκα με το ίδιο μοτίβο, καθώς και επανασχεδιασμένους προβολείς ομίχλης και μια εισαγωγή αέρα ενσωματωμένη στο κάτω μέρος του εμπρός προφυλακτήρα.

Μια νέα πλατφόρμα κοινή με το νέο Mazda 6 (που θα κάνει ντεμπούτο στα τέλη του 2022)  και τεχνολογίες που θα ανεβάσουν το νέο CX-5 στην premium κατηγορία ετοιμάζουν οι Ιάπωνες. Η νέα πλατφόρμα θα φέρει τη διαμήκη διάταξη της μονάδας ισχύος και θα προσφέρεται μια ολόκληρη οικογένεια εξακύλινδρων σε σειρά βενζινοκινητήρων και πετρελαιοκινητήρων, καθώς και υβριδικών συνόλων, με τεχνολογία SkyActiv-X.

Η κίνηση θα μεταδίδεται πλέον στους πίσω τροχούς και το κιβώτιο ταχυτήτων θα είναι αυτόματο 8 σχέσεων. Βέβαια, είναι πιθανό οι βασικές εκδόσεις να έχουν τετρακύλινδρους κινητήρες εγκατεστημένους κατά μήκος.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Διαθέσιμο στην Ευρώπη το ανανεωμένο Mazda CX-5

Ακολουθήστε το Car Αnd Driver στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από τον μαγικό κόσμο του αυτοκινήτου.