Προ των πυλών το νέο Plug-in Hybrid Jeep Wrangler 4xe


Μετά τη διάθεση του στην αγορά των Η.Π.Α., το Plug-in Hybrid Wrangler 4xe, το αποδοτικότερο και πιο προηγμένο Wrangler στην ιστορία του μοντέλου, ετοιμάζεται να ξεκινήσει την πορεία του και στην Ευρωπαϊκή αγορά.

  • 5/5/2021

Το Plug-in Hybrid Wrangler 4xe, η εξηλεκτρισμένη έκδοση του θρυλικού μοντέλου της της Jeep, βρίσκεται προ των πυλών και της Ευρωπαϊκής αγοράς. Η πλέον προηγμένη έκδοση στη μακρά ιστορία του μοντέλου, προσφέρει - συνδυάζοντας έναν 2λιτρο turbo βενζινοκινητήρα με δύο ηλεκτροκινητήρες- μέγιστη ισχύ 380 ίππων, δυνατότητα αμιγώς ηλεκτρικής κίνησης με μηδενική κατανάλωση και ρύπους για έως 50 km, αλλά και το πλέον ικανό σύστημα τετρακίνησης. Χάρη στο νέο υβριδικό σύστημα, το Wrangler διαθέτει ακόμα υψηλότερες εκτός δρόμου δυνατότητες, αλλά παράλληλα είναι ιδανικό και για τις αστικές μετακινήσεις. Η δυνατότητα αμιγούς ηλεκτρικής κίνησης κινεί αθόρυβα το Wrangler 4xe στο κέντρο της πόλης, αλλά και στη εξοχή, επιτρέποντας στον οδηγό και τους επιβάτες να απολαύσουν τον ήχο της φύσης.

Η πιστοποίηση “Trail Rated” συνοδεύει το μοντέλο, χάρη στο προηγμένο κατ’ επιλογή σύστημα τετρακίνησης, τους στιβαρούς άξονες Dana, το διαφορικό περιορισμένης ολίσθησης και την ηλεκτρική αποσύνδεση της εμπρός αντιστρεπτικής ράβδου, η οποία προσφέρει κορυφαία ελευθερία άρθρωσης των τροχών.  Την ίδια στιγμή, η άμεση παροχής ροπής από τους ηλεκτροκινητήρες και τον Turbo βενζινοκινητήρα που συνδυάζεται με αυτόματο κιβώτιο 8 σχέσεων, κάνουν ακόμα πιο ικανό τον αδιαμφησβήτητο ηγέτη των εκτός δρόμου διαδρομών.

Παρά τις υψηλές επιδόσεις (0-100 km/h σε 6,4 sec), το Wrangler 4xe στην υβριδική λειτουργία απαιτεί μόλις 3,5 λίτρα καυσίμου ανά 100 km, ενώ αντίστοιχα χαμηλές είναι και οι εκπομπές CO2. Τέλος, παράλληλα με το κορυφαία τεχνολογικό υπόβαθρο σε επίπεδο υβριδικού συστήματος, το Wrangler 4xe εφοδιάζεται και με τα πλέον προηγμένα συστήματα πολυμέσων και συνδεσιμότητας, καθώς και με μια πλήρη γκάμα προηγμένων συστημάτων υποβοήθησης της οδήγησης, η οποία εκτός των άλλων περιλαμβάνει ενεργό σύστημα διατήρησης της ταχύτητας, ενεργό σύστημα προειδοποίησης εμπρόσθιας σύγκρουσης με αυτόματη ενεργοποίηση των φρένων, σύστημα επιτήρησης τυφλής γωνίας, κ.α.

Ακολουθήστε το Car Αnd Driver στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις Ειδήσεις από τον κόσμο του αυτοκινήτου.