Πρόβλημα στα εργοτάξια μεγάλων έργων – Οι κατασκευαστικές ξεμένουν από αυτοκίνητα


Τα προβλήματα στην εφοδιαστική αλυσίδα της αυτοκινητοβιομηχανίας έχει επηρεάσει και τις μεγάλες κατασκευαστικές στην Ελλάδα, οι οποίες ψάχνουν και δεν βρίσκουν pick-up μοντέλα για τα εργοτάξια.

  • 18/5/2023

Ένα πολύ σημαντικό πρόβλημα στην εξέλιξη των μεγάλων έργων στην Ελλάδα αναδεικνύει ρεπορτάζ του capital.gr. Όπως αναφέρεται οι μεγάλες κατασκευαστικές εταιρείες έχουν ξεμείνει από pick-up αυτοκίνητα που χρησιμοποιούν στα εργοτάξια αφού η ζήτηση είναι μεγάλη και οι εισαγωγείς δεν μπορούν να τους εξυπηρετήσουν.

Μάλιστα πολλοί από τους κατασκευαστές προσπάθησαν να βρουν λύση απευθυνόμενοι σε μεγάλες ξένες αγορές, όπως της Γερμανίας, όμως και εκεί πήραν την ίδια απάντηση αφού υπάρχει έλλειψη.

Όπως αναφέρει το ρεπορτάζ, ένας από τους βασικούς λόγους που οι κατασκευαστικές δεν μπορούν να βρουν διαθέσιμα αυτοκίνητα είναι επειδή προτιμούν τις απλές εκδόσεις.

Τα εργοστάσια αυτοκινήτων όμως έχουν βάλει εδώ και αρκετούς μήνες σε προτεραιότητα τα πιο πλούσια εξοπλισμένα μοντέλα επειδή αυτά τους αποφέρουν μεγαλύτερο κέρδος, σε μια εποχή όπου τα προβλήματα στην εφοδιαστική αλυσίδα έχουν ρίξει τους ρυθμούς στις γραμμές παραγωγής.

Από εκεί και πέρα σημειώνεται ότι ένας επιπλέον λόγος είναι η έκρηξη των έργων που γίνονται τους τελευταίους μήνες στην Ελλάδα και έχουν απογειώσει τη ζήτηση σε επαγγελματικά οχήματα. Τέλος το ρεπορτάζ σημειώνει πως αυτή η κατάσταση δεν πρόκειται να αλλάξει τουλάχιστον μέχρι τις αρχές του 2024, δυσκολεύοντας ακόμα περισσότερο την εξέλιξη των μεγάλων έργων που γίνονται σήμερα στην Ελλάδα.

Πηγή: capital.gr