Προβληματισμός στην Maserati


Η ιταλική φίρμα σημειώνει οικονομικές απώλειες και δεν πρόκειται να επιστρέψει στην κερδοφορία πριν το 2020.

  • ΚΕΙΜΕΝΟ: ΝΙΚΟΣ ΜΑΡΙΝΟΠΟΥΛΟΣ, ΦΩΤΟ: ΑΡΧΕΙΟ
  • 6/8/2019

Απέναντι στη νέα τάξη πραγμάτων και στον έντονο ανταγωνισμό οι Ιταλοί της FCA δεν φημίζονται για τα αντανακλαστικά τους και ένα ακόμη παράδειγμα αποτελεί και η Maserati. Η οποία διαθέτει πλέον έναν σχετικά ώριμο στόλο από μοντέλα με αποτέλεσμα το αγοραστικό ενδιαφέρον να έχει μειωθεί δραματικά.

Χαρακτηριστικό είναι πως η Maserati ανακοίνωσε απώλειες 119 εκατομμυρίων ευρώ και προχώρησε σε μείωση της παραγωγής της αφού υπάρχει στοκ περίπου 3.000 απούλητων αυτοκινήτων, σύμφωνα με την Automotive News.

Έτσι, η Maserati μείωσε τις παραδόσεις στους αντιπροσώπους της κατά 46% και σε 4.200 αυτοκίνητα για το δεύτερο τρίμηνο, ενώ οι πωλήσεις μειώθηκαν κατά 17% και στις 7.200 οχήματα. Ο CEO της Fiat Chrysler Automobiles δήλωσε πως οι πωλήσεις είναι απογοητευτικές και πως και το τρίτο τετράμηνο θα είναι πολύ δύσκολο.

Οι Ιταλοί θα πρέπει να κάνουν συντήρηση δυνάμεων για το τρέχον έτος και να τηρήσουν το πλάνο τους από το 2020, το οποίο προβλέπει το λανσάρισμα 10 νέων και ανανεωμένων μοντέλων έως το 2023.