Prodrive P25: O τραχύς ήχος των 400 PS ξυπνά ευχάριστες αναμνήσεις (video)


H αναβίωση του Subaru Impreza 22B έβαλε μπροστά τον 4κύλινδρο κινητήρα του στο Goodwood και το αποτέλεσμα ήταν αυτό ακριβώς που περιμέναμε. 

  • 27/6/2022

Καλές οι φωτογραφίες αλλά σαν τη ζωντάνια του ήχου της εξάτμισης δεν συγκρίνονται... Η αναβίωση του θρυλικού Subaru Impreza 22B μέσω της Prodrive παρουσιάστηκε και επίσημα στο Φεστιβάλ Ταχύτητας του Goodwood και το P25, όπως είναι η ονομασία του, πήρε μπροστά και μας “κέρασε” μια γερή δόση από τον αγριεμένο ήχο του.

Η νέα έκδοση θα κατασκευαστεί σε 25 συνολικά μονάδες και κάθε μία θα εφοδιάζεται με έναν τετρακύλινδρο κινητήρα των 2,5 lt που αποδίδει περισσότερους από 400 PS κι 600 Nm ροπής. Το "μείγμα" γίνεται εκρηκτικό αν σκεφτεί κανείς πως το αυτοκίνητο έχει κάνει αυστηρή... δίαιτα και έχει πέσει κάτω από τα 1.200 kg δίνοντας του την δυνατότητα να κινείται σαν “άνεμος” κάθε φορά που ασκείται πίεση στο δεξί πεντάλ.

Η αλήθεια είναι ότι το περιορισμένο μήκος της διαδρομής που έτρεξε το P25 στο Goodwood δεν βοήθησε ώστε να ξεδιπλωθούν όλες οι "αρετές" του, αλλά έστω και έτσι η εικόνα είναι άκρως αντιπροσωπευτική των δυνατοτήτων του.

Δείτε το video....