Προειδοποιήσεις και συστάσεις στους οδηγούς εξαιτίας έκτακτων καιρικών φαινομένων


Η ΕΜΥ εξέδωσε έκτακτο δελτίο επιδείνωσης καιρού, με ισχυρές βροχές, καταιγίδες, κεραυνούς αλλά και χαλαζοπτώσεις.

  • 15/3/2023

Ο καιρός χαλάει και πάλι για τις επόμενες 48 ώρες και είναι πιθανό να προκύψουν δύσκολες συνθήκες για τους οδηγούς των οχημάτων σε διάφορα σημεία του οδικού δικτύου της χώρας μας.

Η Νέα Οδός εξέδωσε ανακοίνωση, με την οποία ενημερώνει τους οδηγούς ότι σύμφωνα με το Έκτακτο Δελτίο Επιδείνωσης Καιρού της Εθνικής Μετεωρολογικής Υπηρεσίας, με ισχύ από την Τετάρτη 15 Μαρτίου έως και το μεσημέρι της Παρασκευής 17 Μαρτίου προβλέπεται επιδείνωση του καιρού, με κύρια χαρακτηριστικά τις ισχυρές βροχές και καταιγίδες, που θα συνοδεύονται κατά τόπους από μεγάλη συχνότητα κεραυνών, πιθανώς και από χαλαζοπτώσεις.

Έχοντας λάβει τα απαραίτητα μέτρα για τη διαχείριση των φαινομένων, η Νέα οδός συνιστά στους οδηγούς:

  • Να ενημερωθούν πριν ξεκινήσουν το ταξίδι τους για τον καιρό και τις κυκλοφοριακές συνθήκες, καλώντας την Τηλεφωνική Εξυπηρέτηση Πελατών της εταιρίας 2641 306 306 για την Ιόνια Οδό (Αντίρριο - Ιωάννινα) (καθημερινά και Σάββατο από τις 08:00 έως τις 20:00 και Κυριακή 10:00 με 18:00).
  • Να διαθέτουν επαρκή ποσότητα καυσίμου στο ρεζερβουάρ του οχήματός τους.
  • Σε περίπτωση έκτακτης ανάγκης να καλούν το 1075.

Αναλυτικές συμβουλές οδικής ασφάλειας «παντός καιρού» από τη Νέα Οδό μπορείτε να δείτε πατώντας εδώ.

Επιπλέον, επισημαίνεται ότι η οδήγηση και η στάση στη Λωρίδα Έκτακτης Ανάγκης (ΛΕΑ) είναι επικίνδυνη για τον οδηγό και το όχημά του. Χρήση της ΛΕΑ πρέπει να γίνεται μόνο σε περιπτώσεις έκτακτης ανάγκης.

Κλείνοντας, η Νέα Οδός παρακαλεί όλους τους οδηγούς να ακολουθούν πιστά τις οδηγίες της Τροχαίας που είναι και η καθ ‘ ύλην αρμόδια για τη διαχείριση της κυκλοφορίας.