Προκαλεί αυτή η διαστημική Alfa Romeo Montreal!


Σα να βγήκε από άλλο πλανήτη μοιάζει αυτή η συναρπαστική Alfa Romeo που έχει ως πηγή έμπνευσης την Montreal της δεκαετίας του 1970.

  • KEIMENO: ΝΙΚΟΣ ΜΑΡΙΝΟΠΟΥΛΟΣ, ΦΩΤΟ: ΑΡΧΕΙΟ
  • 21/10/2019

Η Alfa Romeo Montreal είναι ένα από τα πιο σπάνια και πιο όμορφα αυτοκίνητα που έχει κατασκευάσει η ιταλική εταιρία. Σχεδιάστηκε από τον οίκο Bertone και συγκεκριμένα από τον Gandini, τον άνθρωπο στον οποίο πιστώνεται η απίστευτη Miura.

Ήταν ένα κουπέ 2 2 διάταξης με τον V8 των 2,6 lt μπροστά και με τα 200 άλογα να προσφέρουν εντυπωσιακές για την εποχή επιδόσεις. Η παραγωγή της έφτασε κοντά στα τέσσερις χιλιάδες αυτοκίνητα και κράτησε επτά χρόνια (1970-77) γράφοντας ένα λαμπρό κεφάλαιο στην αυτοκίνηση και αποτελώντας την έμπνευση δεκαετίες μετά για την Brera.

Όταν ήταν μικρός, ο εξπέρ στην επεξεργασία εικόνας Luca Serafini, πήγαινε βόλτες με τον πατέρα του με μία πορτοκαλί Montreal που είχε αγοράσει το 1986. Ήταν τα πάντα αυθεντικά με εξάτμιση της Ansa Marmitte.

Ο Serafini είχε τόσο έντονες μνήμες από την Montreal που όταν μεγάλωσε και ασχολήθηκε επαγγελματικά με τα multimedia αφιέρωσε πολλές ώρες για να δημιουργήσει την Montreal Vision GT των ονείρων του. Και των δικών μας, θα τολμούσαμε να πούμε, κρίνοντας από το αποτέλεσμα.