Προς πώληση η Aston Martin Rapid Station Wagon


Πωλητήριο στη Aston Martin Jet 2 2 του οίκου Bertone έχει βάλει ο Βρετανός ιδιοκτήτης του μοναδικού, στην κυριολεξία, τετράτροχου.

  • 7/2/2020

Δημιουργήθηκε κατά παραγγελία του σημερινού ιδιοκτήτη της φέροντας τη σχεδιαστική υπογραφή του φημισμένου οίκου Bertone, o οποίος και κλήθηκε να προσαρμόσει την καλλίγραμμη σιλουέτα ενός αυθεντικού coupe στα μέτρα και τα σταθμά ενός station wagon.

Το αποτέλεσμα δεν δικαίωσε την έμπνευση του Βρετανού συλλέκτη του Barry Weir, ο οποίος 7 χρόνια από την «παγκόσμια πρώτη» του αυτοκινήτου στη Διεθνή Έκθεση Αυτοκινήτου της Γενεύης αναζητά εναγωνίως έναν αγοραστή.

Η μετασκευασμένη Aston Martin Rapid κατασκευάστηκε παρόλα αυτά το 2009 κοστίζοντας στον Βρετανό περίπου 4 εκατομμύρια ευρώ. Κάτω από τις μεταλλικές επιφάνειες του αμαξώματος βρίσκεται ο V12 κινητήρας των 6,0 λίτρων ο οποίος και αποδίδει 470 ίππους.

Παρά το μεγαλύτερο μήκος του αμαξώματος, το βάρος έχει διατηρηθεί στα ίδια επίπεδα χάρη στη χρήση αλουμινίου συνεπώς και οι επιδόσεις του βρετανικού station wagon αναμένεται να είναι παρόμοιες με εκείνες της «συμβατικής» Aston Martin Rapid.

O Barry Weir έχει ήδη δεχθεί και έχει απορρίψει τρεις προτάσεις της τάξης των 2 εκατομμυρίων ευρώ, συνεπώς πολύ δύσκολα θα δούμε τη μοναδική, στην κυριολεξία, Rapid Jet 2 2 να αλλάζει χέρια για λιγότερα από 3 εκατομμύρια ευρώ.