Προς πώληση η Lamborghini;


Ο όμιλος Volkswagen φέρεται να έχει δεχθεί μία τεράστια πρόταση πώλησης της Lamborghini ύψους 7,5 δις ευρώ από έναν ελβετικό επενδυτικό όμιλο.

  • 26/5/2021

Εδώ και πολλά χρόνια υπάρχει έντονα η φήμη για την πώληση της Lamborghini από τον όμιλο Volkswagen. Αυτή τη φορά φαίνεται να υπάρχει επίσημη πρόταση ύψους 7,5 δις ευρώ από τον επενδυτικό όμιλο Quantum Group AG, που εδρεύει στη Ζυρίχη.

Πιο συγκεκριμένα, η πρόταση εξαγοράς της φημισμένης ιταλικής μάρκας από τη Sant’ Agata Bolognese δεν αφορά μόνο την επωνυμία Lamborghini, αλλά περιλαμβάνει και τις εγκαταστάσεις της εταιρείας στη Sant’ Agata, όπως και όλες τις αγωνιστικές της δραστηριότητες.

Επίσης, περιλαμβάνει και ένα πενταετές συμβόλαιο συνεργασίας με την Audi, κάτω από την ομπρέλα της οποίας βρίσκεται η ιταλική εταιρεία, ώστε όλα τα τρέχοντα μοντέλα της Lamborghini να συνεχίσουν κανονικά να παράγονται. Μάλιστα, η Quantum φέρεται να ζητά πρόσβαση και να μοιράζεται με την Audi την ηλεκτρική τεχνολογία.

Στο τέλος του 2020 όμως το Δ.Σ. του Volkswagen Group είχε αποφασίσει να μην πωληθούν οι Lamborghini, Bentley και Ducati. Είχε μάλιστα ξεκινήσει μία έρευνα για το αν οι 3 πολυτελείς μάρκες θα είχαν τους πόρους να αναπτύξουν ηλεκτρική τεχνολογία και οχήματα αυτόνομης οδήγησης.

Το… «πιπεράτο» της υπόθεσης είναι πως η Quantum Group σύμφωνα με σενάρια που κυκλοφορούν στο διεθνή τύπο, ίσως έχει δεσμούς με την οικογένεια του πρώην ισχυρού άνδρα του ομίλου Volkswagen, Ferdinand Piech. Και αυτό γιατί η επενδυτική εταιρεία από τη Ζυρίχη εκπροσωπείται από τον Rea Stark, ο οποίος είναι μαζί με τον γιό του Ferdinand Piech, Anton Piech, ο συνιδρυτής της Piech Automotive που στην τελευταία έκθεση της Γενεύης το 2019, είχε παρουσιάσει ένα εντυπωσιακό ηλεκτρικό πρωτότυπο.

Σημειώνεται ότι ο όμιλος Volkswagen είχε αποκτήσει την Lamborghini το 1998 έναντι μόλις 110 εκατομμυρίων δολαρίων. Η ιστορική ιταλική φίρμα είχε μέχρι τότε αλλάξει πολλούς ιδιοκτήτες και αντιμετώπιζε συνεχώς οικονομικά προβλήματα.

Ακολουθήστε το Car Αnd Driver στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από τον μαγικό κόσμο του αυτοκινήτου.