Προς πώληση η Mercedes SLR McLaren Stirling Moss


Την σπάνια ευκαιρία να προσθέσει κανείς στη συλλογή του ένα από τα 75 αντίτυπα της Mercedes-Benz SLR McLaren Stirling Moss προσφέρει ο οίκος δημοπρασιών RM Sotheby’s.

  • ΠΗΓΗ: RM SOTHEBY'S
  • 20/7/2020

Παράχθηκε σε μόλις 75 αντίτυπα προς τιμήν του Stirling Moss και του αυτοκινήτου με το οποίο ο εμβληματικός Βρετανός οδηγός αγώνων κατέκτησε τον αγώνα των 1.000 μιλίων το 1955.

Ο λόγος για την εντυπωσιακή και εξαιρετικά σπάνια Mercedes SLR McLaren Stirling Moss, η οποία αν και βασίζεται στην Mercedes SLR McLaren ελάχιστα θυμίζει το γερμανικό supercar, καθώς υιοθετεί την ιδιαίτερη αρχιτεκτονική ενός speedster.

Αυτό επί της ουσίας σημαίνει ότι δεν διαθέτει κάποιο… είδος οροφής, παραπέμποντας περισσότερο σε ένα αγωνιστικό μονοθέσιο και λιγότερο σε μια street legal πρόταση.

Κάτω από το καπό της Mercedes SLR McLaren Stirling Moss βρίσκεται ο υπερτροφοδοτούμενος V8 κινητήρας χωρητικότητας 5,5 λίτρων, χάρη στον οποίο η διαδικασία της επιτάχυνσης από στάση ολοκληρώνεται σε 3,5 δευτερόλεπτα και η μέγιστη ταχύτητα φτάνει τα 354 χλμ./ώρα.

Αξίζει να σημειωθεί ότι το βάρος του αυτοκινήτου είναι κατά 200 κιλά μικρότερο σε σχέση με εκείνο των συμβατικών εκδόσεων της SLR 722, χάρη στην εκτεταμένη χρήση συνθετικών υλικών και στην απουσία κρίσιμων μερών του αμαξώματος.

Σε ό,τι αφορά στη συγκεκριμένη Mercedes SLR McLaren Stirling Moss, με μόλις 9.000 χιλιόμετρα στο οδόμετρό της, αποτελεί ένα από τα πλέον καλοδιατηρημένα δείγματα του είδους της, στοιχείο καθοριστικό και για την αξία της.

Η τελευταία υπολογίζεται ότι θα ξεπεράσει το ένα εκατομμύριο ευρώ, φτάνοντας δηλαδή στα επίπεδα στα οποίο βρισκόταν όταν μπορούσε να την αποκτήσει κανείς και ως καινούργια.

Η δημοπρασία που πραγματοποιείται μέσω του Διαδικτύου από την RS Sotheby’s ολοκληρώνεται σε τρεις ημέρες και για την ώρα έχει επιβεβαιωθεί ένα και μοναδικό «χτύπημα» στα 950.000 ευρώ.