Προς πώληση σπάνια συλλογή κλασικών αυτοκινήτων


ΜΙΑ ΣΠΑΝΙΑ ΣΥΛΛΟΓΗ ΙΣΤΟΡΙΚΩΝ ΟΧΗΜΑΤΩΝ ΘΑ ΕΧΟΥΝ ΤΗΝ ΕΥΚΑΙΡΙΑ ΝΑ ΑΠΟΚΤΗΣΟΥΝ ΤΟΝ ΠΡΟΣΕΧΗ ΑΠΡΙΛΙΟ ΟΤΑΝ ΚΑΙ ΤΟ ΜΟΥΣΕΙΟ ΠΟΥ ΤΑ ΦΙΛΟΞΕΝΕΙ ΣΗΜΕΡΑ ΘΑ ΚΛΕΙΣΕΙ ΟΡΙΣΤΙΚΑ ΤΙΣ ΠΥΛΕΣ ΤΟΥ.

  • ΚΕΙΜΕΝΟ: ΓΙΑΝΝΗΣ ΑΔΑΝΑΛΗΣ, ΦΩΤ.: ΑΡΧΕΙΟ
  • 18/12/2018

Περισσότερα από 160 κλασικά οχήματα πρόκειται να αλλάξουν χέρια τον προσεχή Απρίλιο, όταν το Tupelo Museum, στο Mississippi των Ηνωμένων Πολιτειών της Αμερικής θα κλείσει οριστικά τις πύλες του.

Το παλαιότερο τετράτροχο της συλλογής μετρά ήδη 110 χρόνια ζωής, ενώ το νεότερο μόλις 24. Ο λόγος για ένα κόκκινο Dodge Viper, στο οδόμετρο του οποίου έχουν καταγραφεί σχεδόν 20 χιλιόμετρα από την ημέρα που πέρασε από τη γραμμή παραγωγής.

H δημοπρασία των αυτοκινήτων, την οργάνωση της οποίας έχει αναλάβει ο οίκος Bonhams, έχει προγραμματιστεί για τις 25-27 Απριλίου και τα έσοδα τα οποία θα προκύψουν από την πώληση των οχημάτων θα ενισχύσουν το φιλανθρωπικό ίδρυμα που διατηρεί ο σημερινός ιδιοκτήτης τους, Frank K. Spain.

Τέλος, οι ενδιαφερόμενοι θα έχουν την ευκαιρία να επισκεφθούν το μουσείο και να δουν από κοντά τα εκθέματά του μία εβδομάδα πριν την πραγματοποίηση της δημοπρασίας, η οποία θα μεταδοθεί ζωντανά από τοπικό τηλεοπτικό δίκτυο.