Προσωρινή διακοπή της παραγωγής από την Jaguar-Land Rover


Στην απόφαση να διακόψει την παραγωγή οχημάτων για μία εβδομάδα τον προσεχή Απρίλιο πήρε η Jaguar-Land Rover εξαιτίας των επιπτώσεων της εξόδου της Μεγάλης Βρετανίας από την Ευρωπαϊκή Ένωση.

  • ΚΕΙΜΕΝΟ: ΓΙΑΝΝΗΣ ΑΔΑΝΑΛΗΣ, ΦΩΤ.: ΑΡΧΕΙΟ
  • 3/2/2019

Ένα ακόμα πρόβλημα καλείται να αντιμετωπίσει η Jaguar-Land Rover, καθώς οι όροι με τους οποίους πρόκειται να πραγματοποιηθεί τον προσεχή Μάρτιο η έξοδος της Μεγάλης Βρετανίας από την Ευρωπαϊκή Ένωση αναμαίνεται να δυσχεράνουν περαιτέρω το έργο εκείνων των κατασκευαστών που παράγουν οχήματα στο Ηνωμένο Βασίλειο.

Με φόντο τα οικονομικά προβλήματα που αντιμετωπίζει η βρετανική αυτοκινητοβιομηχανία εξαιτίας της χαμηλής ζήτησης diesel οχημάτων στην ευρωπαϊκή αγορά, η Jaguar-Land Rover αποφάσισε να διακόψει την παραγωγή οχημάτων και κινητήρων για μία εβδομάδα.

Η απόφαση αφορά το διάστημα από 8 έως και 12 Απριλίου και θα επηρεάσει συνολικά τέσσερις παραγωγικές μονάδες, χωρίς ωστόσο να αποκλείεται το ενδεχόμενο η προγραμματισμένη διακοπή λειτουργίας των εργοστασίων της Jaguar-Land Rover να επεκταθεί χρονικά.

Να θυμίσουμε ότι ο βρετανικός όμιλος αυτοκινητοβιομηχανιών είχε λάβει μια ανάλογη απόφαση τον Οκτώβριο, διακόπτοντας την παραγωγή στο εργοστάσιο του Solihull για δύο εβδομάδες.

Αξίζει πάντως να σημειώσουμε ότι ενόψει Brexit και οι υπόλοιπες αυτοκινητοβιομηχανίες που διαθέτουν παραγωγικές μονάδες σε βρετανικό έδαφος προσαρμόζουν τον προγραμματισμό τους ώστε να αντιμετωπίσουν πιθανές… αναταράξεις που πρόκειται να δημιουργήσει η διαδικασία εξόδου της Μεγάλης Βρετανίας από την Ευρωπαϊκή Ένωση.