Πρώτα επίσημα στοιχεία για το νέο Ford Kuga (video)


H Ford Ρουμανίας μας δίνει τα πρώτα στοιχεία για τη νέα γενιά Kuga που θα παρουσιαστεί σε μερικές μέρες και θα διατίθεται στη χώρα μας τέλη του έτους.

  • ΚΕΙΜΕΝΟ: ΝΙΚΟΣ ΜΑΡΙΝΟΠΟΥΛΟΣ, ΦΩΤΟ: ΑΡΧΕΙΟ
  • 28/3/2019

Μετά από επτά χρόνια παρουσίας στους δρόμους η 2η γενιά Kuga βρίσκεται προ των πυλών με την επίσημη διαδικτυακή παρουσίαση να έχει προγραμματισθεί για τις 2 Απριλίου. Το παρακάτω βίντεο που δημοσιεύτηκε στην σελίδα του Facebook της Ford Ρουμανίας μας δείχνει μερικά σχεδιαστικά στοιχεία όπως είναι οι προβολείς του αυτοκινήτου και τα πίσω φώτα.

Αισθητική και όπως μπορούμε να αντιληφθούμε το νέο Kuga θα έχει πολλές ομοιότητες με το Focus. Μάλιστα στο βίντεο φαίνεται και ο περιστροφικός διακόπτης του αυτόματο κιβωτίου, όπως στο hatch της Ford. Οι εξωτερικές διαστάσεις να αναμένονται περίπου στα ίδια επίπεδα με του τωρινού Kuga, αλλά με καλύτερη εκμετάλλευση του εσωτερικού για μεγαλύτερη άνεση για τους επιβάτες.

Μία σημαντική εξέλιξη στο νέο Kuga θα είναι το νέο ταμπλό με το ολοκαίνουργιο σύστημα πολυμέσων της Ford που θα υποστηρίζει ακόμη πιο διευρυμένη συνδεσιμότητα και την χρήση διαφόρων εφαρμογών (apps) από smartphone. Ανάμεσα στις νέες τεχνολογίες ασφάλειας και άνεσης θα περιλαμβάνονται συστήματα και λειτουργίες όπως τα Wi-Fi hotspot, FordPass Connect, Pre-Collision Assist, Active Park Assist 2, Blind Spot Information, Evasive Steering Assist κ.α.

Πέρα από τις εκδόσεις Ecoboost (στην βάση θα δούμε πιθανότατα το νέο τρικύλινδρο 1.500άρη βενζίνης και τον αναβαθμισμένο diesel στα ίδια κυβικά), η Ford θα λανσάρει με το νέο Kuga και plug-in υβριδικό μοντέλο. Περισσότερα θα έχουμε την επόμενη εβδομάδα.