Πρώτα teaser για το Renault Austral, τον αντικαταστάτη του Kadjar


Το Renault Austral έρχεται εξηλεκτρισμένο, και θα αντικαταστήσει το απερχόμενο Kadjar στην γκάμα της γαλλικής μάρκας.

  • 6/1/2022

Πριν από έναν μήνα, η Renault είχε αποκαλύψει πως το νέο μοντέλο της, που θα αντικαταστήσει το Kadjar στα SUV της μάρκας, θα ονομάζεται Austral.

Σήμερα, οι Γάλλοι έδωσαν στη δημοσιότητα τις πρώτες φωτογραφίες με το αυτοκίνητο, με καμουφλάζ ακόμα.

Το νέο SUV θα διατίθεται αποκλειστικά με υβριδικούς κινητήρες, συμβαδίζοντας με τις επιταγές της εποχής και το πλάνο της Renault για την γκάμα της.

Μέσα σε όλες τις επιλογές, το Austral θα κυκλοφορεί και με υβριδικό σύνολο E-Tech, που έχει έναν κινητήρα 1,3 λίτρων TCe με turbo και ήπιο υβριδικό σύστημα 12V, αλλά και τον ολοκαίνουριο κινητήρα 1,2 λίτρων TCe με turbo και ήπιο υβριδικό σύστημα 48V.

Βασίζεται στην πλατφόρμα CMF-CD3, την ίδια με αυτήν που χρησιμοποιούν τα Nissan Qashqai και X-Trail.

Το καμουφλάζ δεν επιτρέπει σε αρκετές λεπτομέρειες να εμφανιστούν, παρόλα αυτά είναι σαφές πως η σιλουέτα του μοιάζει με αυτήν του Renault Megane E-Tech, ενώ είναι επιβεβαιωμένο ότι θα έχει μήκος 4,51 μέτρων. 

Οι δοκιμές του Austral σε δημόσιους δρόμους έχω ήδη ξεκινήσει, ενόψει του ντεμπούτο του εντός του 2022. Εκατό καμουφλαρισμένα πρωτότυπα και 900 δοκιμαστές οδηγούς θα καλύψουν συνολική απόσταση 600.000 χιλιομέτρων σε Γαλλία, Ισπανία, Γερμανία και Ρουμανία, ενώ επιπλέον 1.400.000 χιλιόμετρα δοκιμών θα πραγματοποιηθούν στην πίστα.