Πρώτα teaser στοιχεία για το VW ID Roomzz


Ισχυρή θα είναι η παρουσία της γερμανικής εταιρίας στην έκθεση της Σαγκάης όπου θα παρουσιάσει την ηλεκτροκίνητη ναυαρχίδα της.

  • KEIMENO: ΝΙΚΟΣ ΜΑΡΙΝΟΠΟΥΛΟΣ, ΦΩΤΟ: ΑΡΧΕΙΟ
  • 3/4/2019

Προς το τέλος του χρόνου θα παρουσιαστεί το πρώτο μοντέλο της σειράς ηλεκτρικών μοντέλων I.D. που θα έχει το μέγεθος ενός Golf. Από εκεί και πέρα θα ακολουθήσουν και άλλα I.D. με αποκορύφωμα ένα μεγάλο SUV που θα έχει μεγάλη εμπορική απήχηση στην αγορά της Κίνας. Για αυτό άλλωστε οι Γερμανοί επέλεξαν την Σαγκάη για να το παρουσιάσουν αρχικά ως concept car.

Το I.D. Roomzz (το οποίο έως τώρα το γνωρίζαμε ως I.D. Lounge) θα κυκλοφορήσει στην κινεζική αγορά το 2021 και ανάλογα με τις συνθήκες ίσως να λανσαριστεί και σε άλλες αγορές. Κάτι που θα μάθουμε με την παρουσίαση του μοντέλου στην Σαγκάη.

Όπως και τα ID που έχουμε δει έως τώρα (τα ID Hatch, ID Crozz, ID Buzz, ID Vizzion και and ID Buggy), έτσι και το ID Roomzz βασίζεται στην πλατφόρμα MEB και πιθανότατα να έχει μπαταρία στις 111 kWh για αυτονομία πάνω από 600 km. Προς το παρόν δεν υπάρχουν και πολλές πληροφορίες με την VW να κάνει λόγο για απαράμιλλη ευελιξία στο ευρύχωρο εσωτερικό (με μεταξόνιο πάνω από 3 m) και με πρωτότυπες διαρρυθμίσεις των καθισμάτων.

Ανάμεσα στα tech-lights περιλαμβάνεται και η αυτόνομη οδήγηση επιπέδου 4. "Το I.D. Το Roomzz μας δείχνει τι μπορούμε να περιμένουμε από τα μεγάλα ηλεκτρικά SUV το μέλλον. Η απέριττη αρμονική εμφάνιση τονίζει τη λειτουργικότητα  και τη χρηστικότητα με μια διαισθητική και φυσική άποψη», λέει ο Klaus Bischoff, αρχισχεδιαστής στην Volkswagen.