Πρώτη εικόνα από το νέο ηλεκτρικό Honda


Το δεύτερο ηλεκτρικό της Honda θα πραγματοποιήσει την επίσημη πρεμιέρα του στην έκθεση του Πεκίνο.

  • ΚΕΙΜΕΝΟ: ΝΙΚΟΣ ΜΑΡΙΝΟΠΟΥΛΟΣ, ΦΩΤ.: HONDA
  • 15/9/2020

Αν και υπάρχουν λίγες πιθανότητες να δούμε το νέο ηλεκτρικό που ετοιμάζει η Honda για την Κίνα γίνεται αντιληπτό πως μία πατροπαράδοτα engineering εταιρία μπαίνει όλο και πιο πολύ στην ηλεκτροκίνηση. Πρακτικά η παραπάνω εικόνα που έδωσαν στην δημοσιότητα οι Ιάπωνες αφορά ένα πρωτότυπο μοντέλο που θα έχει κόμπακτ διαστάσεις και μεταμοντέρνα σχεδίαση και λιγότερο με ρετρό στιλ (όπως στο Honda e).

Περισσότερες λεπτομέρειες δεν έχουν δοθεί αλλά γίνεται αντιληπτό πως σε μέγεθος το νέο ηλεκτρικό της Honda θα είναι μεγαλύτερο από το e που κυκλοφορεί στην ευρωπαϊκή αγορά (προσεχώς και στην δική μας, με τιμή έναρξης τα 30.186€ με την επιδότηση).

Σχετικά με το σύστημα πρόωσης λογικά θα υπάρχει ένας ηλεκτροκινητήρας με την αυτονομία να βρίσκεται κάπου στα 200-250 km. Και αυτό για δύο λόγους: πρώτον, με μια μικρότερη μπαταρία το κόστος διατηρείται χαμηλά και δεύτερον αυτή η αυτονομία είναι υπεραρκετή για κίνηση στην πόλη όπου είναι και το φυσικό περιβάλλον ενός αυτοκινήτου μηδενικών ρύπων.

Περισσότερα για το νέο ηλεκτρικό της Honda θα έχουμε να πούμε στις επόμενες μέρες καθώς η αναβληθείσα έκθεση στο Πεκίνο (ήταν να γίνει τον Απρίλιο αλλά αναβλήθηκε λόγω κορωνοϊού) σηκώνει αυλαία στα τέλη Σεπτεμβρίου (συγκεκριμένα στις 26).