Πρώτη εικόνα-teaser για το νέο Nissan Juke


Mία πρώτη μικρή γεύση για το νέο Juke έδωσε επίσημα η Nissan, προετοιμάζοντας το έδαφος για την επίσημη παρουσίαση στις 3 Σεπτεμβρίου.

  • ΚΕΙΜΕΝΟ: ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ ΤΡΙΤΑΡΗΣ, ΦΩΤΟ: ΑΡΧΕΙΟ
  • 13/7/2019

Το αρκετά νεανικό και σχεδιαστικά προχωρημένο Juke αποδείχτηκε μία αναπάντεχη επιτυχία για τη Nissan, που μάλιστα άντεξε αρκετά στον χρόνο, παρά την ιδιαιτερότητα του σχήματός του (ή μάλλον εξαιτίας αυτής της ιδιαιτερότητας). Όμως ήρθε πλέον ο καιρός να αλλάξει και το Juke, με την εταιρία να ετοιμάζει τα αποκαλυπτήρια για τις αρχές Σεπτεμβρίου.

Η ιαπωνική εταιρία έδωσε στην δημοσιότητα μία πρώτη γεύση που μας αποκαλύπτει τα εμπρός φώτα του Juke δεύτερης γενιάς. Απ' ότι βλέπουμε θα διατηρήσει την διάταξη με τα δύο ξεχωριστά φωτιστικά σώματα, ένα λεπτό επάνω και ένα στρογγυλό πιο κάτω, αν και από την εικόνα φαίνεται ότι θα υπάρχει ένας εκμοντερνισμός του σχεδίου. 

Από εκεί και πέρα γνωρίζουμε ότι θα βασίζεται στην πλατφόρμα CMF-B που ήδη υπάρχει κάτω από τα Renault Clio και Captur, οπότε και οι κινητήρες μάλλον θα είναι οι ίδιοι που υπάρχουν στην γκάμα των γαλλικών μοντέλων. 

Από τις κατασκοπευτικές φωτογραφίες που έχουν διαρρεύσει από τις δοκιμές του αυτοκινήτου, φαίνεται ότι διατηρεί το ιδιαίτερο σχήμα του, με τις εκκεντρικές αναλογίες, το ψηλό πίσω μέρος και την μεγάλη μάσκα εμπρός.

Πάντως η νέα πλατφόρμα θα εξασφαλίζει σίγουρα μεγαλύτερους χώρους για τους επιβάτες χάρη στο μεγαλύτερο μεταξόνιο, ενώ μεγαλύτερος θα είναι και ο χώρος αποσκευών.  Όπως και να έχει θα πρέπει να περιμένουμε μέχρι τις 3 Σεπτεμβρίου που θα γίνουν τα πλήρη αποκαλυπτήρια ενώ οι πωλήσεις θα ξεκινήσουν στους πρώτους μήνες του 2020.