Πρώτη γεύση από το ηλεκτρικό crossover της Ford


Η Ford είχε προαναγγείλει την άφιξη ενός αμιγώς ηλεκτροκίνητου crossover που θα λανσαριστεί το 2020.

  • ΚΕΙΜΕΝΟ: ΝΙΚΟΣ ΜΑΡΙΝΟΠΟΥΛΟΣ
  • 7/9/2018

Πλέον οι εποχές έχουν αλλάξει και η αμερικανική εταιρία έχει ως στόχο να πρωταγωνιστήσει και στην αγορά των ηλεκτρικών αυτοκινήτων με ένα crossover μοντέλο που θα έχει σχεδιαστικές επιρροές από την Mustang. Το γνωρίσαμε πριν από μερικούς μήνες ως Mach 1 με την Ford να αποκαλύπτει την επωνυμία του και τώρα να επιστρέφει με μια σκοτεινή φωτογραφία που δείχνει το πίσω μέρος.

Επίσημα η Ford ανακοίνωσε πως το Mach 1 θα κυκλοφορήσει σε δύο χρόνια και πως θα έχει αυτονομία στα 480 km. Πρόκειται για το πρώτο νέο μοντέλο από την ομάδα Ford Team Edison που ασχολείται αποκλειστικά με την εξέλιξη ηλεκτρικών οχημάτων για την παγκόσμια αγορά. Η Ford επενδύει 11 δισεκατομμύρια δολάρια και σχεδιάζει να προσφέρει 16 πλήρως ηλεκτρικά οχήματα σε μία παγκόσμια γκάμα 40 ηλεκτρικών και plug-in υβριδικών οχημάτων μέχρι το 2022.

Ο Darren Palmer είναι ο διευθυντής της Ford Team Edison, μίας εξειδικευμένης ομάδας που εδρεύει σε νέα γραφεία στο κέντρο του Ντιτρόιτ, των ΗΠΑ. Η ομάδα έχει την άδεια να λειτουργεί με εντελώς νέο και καινοτόμο τρόπο στην εξέλιξη ηλεκτρικών οχημάτων για μία αγορά που αναπτύσσεται με εκθετικό ρυθμό.

«Οι αγοραστές ηλεκτρικών οχημάτων επενδύουν στο μέλλον  και η ομάδα μας είναι πλήρως αφοσιωμένη όχι μόνο στο να δημιουργεί αυτοκίνητα που θα αγαπήσουν οι πελάτες, αλλά στο να προσφέρει ένα ολόκληρο οικοσύστημα ηλεκτρικών οχημάτων με αψεγάδιαστη λειτουργία» δήλωσε ο Palmer.