Πρώτη γεύση από το νέο hypercar της Toyota GR, Super Sport


Δεν θα μπορούσε να υπάρχει καλύτερο timing για μία πρώτη παρουσίαση του επερχόμενου hypercar της Toyota GR, από το ίδιο το Le mans!

  • Μιχαλης Κατωποδης
  • 20/9/2020

Πριν από την έναρξη της 88ης διοργάνωσης των 24ων ωρών του Le Mans, η Toyota επεφύλασσε μία έκπληξη στον κόσμο που βρισκόταν στα pits (καθώς λόγω πανδημίας ο αγώνας γίνεται χωρίς κόσμο στις κερκίδες). Πέρα από τα δύο αγωνιστικά της, που διεκδικούν την τρίτη κατά σειρά νίκη στο διάσημο 24ωρο αγώνα αντοχής, έβγαλε στην πίστα ένα ακόμη όχημα, με βαρύ καμουφλάζ και οδηγό τον πρώην πιλότο της Formula 1, Alex Wurz. Ο τελευταίος μάλιστα δήλωσε πως «μπορώ ήδη να αισθανθώ ότι το GR Super Sport έχει τη δυνατότητα για απίστευτη απόδοση».

Ο λόγος για το νέο της hypercar, το οποίο βασίζεται σε μεγάλο βαθμό στα TS050 Hybrid αγωνιστικά της κατηγορίας LMP1 και φιλοδοξεί να συνεχίσει την πορεία τους, όταν αλλάξουν οι κανονισμοί στο Le Mans. Αντίστοιχα θα κυκλοφορήσει και σε έκδοση δρόμου, για όσους τυχερούς καταφέρουν να κλείσουν ένα από τα λίγα που θα κυκλοφορήσουν.

Πρώτη φορά είδαμε το Super Sport το 2018, ως πρωτότυπο. Από τότε οι προδιαγραφές της νέας αυτής κατηγορίας για το Le Mans προσδιορίστηκαν και η Toyota ανακοίνωσε πως εξελίσσει ένα υβριδικό σύνολο 1.000 PS, που συνδυάζει ηλεκτροκινητήρες με ένα twin-turbo V6 μοτέρ. Το τελευταίο ίσως και να μην το δούμε ποτέ ή ίσως να το δούμε στην έκδοση δρόμου, καθώς για το Le Mans υπάρχει περιορισμός στα 680 PS και 1.100 κιλά.