Πρώτο επίσημο teaser για την Mercedes-Benz GLB


H γερμανική εταιρία θα παρουσιάσει μια πρωτότυπη εκδοχή της GLB στην Σαγκάη που θα απέχει ελάχιστα από το μοντέλο που θα δούμε στους δρόμους από τα τέλη της χρονιάς.

  • KEIMENO: ΝΙΚΟΣ ΜΑΡΙΝΟΠΟΥΛΟΣ, ΦΩΤΟ: ΑΡΧΕΙΟ
  • 3/4/2019

Στα τέλη του μήνα θα παρουσιαστεί η πρωτότυπη GLB και η Mercedes έδωσε την πρώτη επίσημη φωτογραφία που δείχνει το ταμπλό του αυτοκινήτου. Στο οποίο διακρίνεται η MBUX άποψη με τις συνεχόμενες οθόνες να αποσπούν την προσοχή και φυσικά τους πρωτότυπους και πολύ όμορφους αεραγωγούς στην κεντρική κονσόλα.

Από εκεί και πέρα επικρατεί μία μάλλον απέριττη άποψη που θα συμβαδίζει με το πιο «χωμάτινο» προφίλ της GLB και σε σχέση με την GLA. Η βάση της GLB (αλλά και της νέας GLA που θα παρουσιαστεί μέσα στο 2020) θα είναι το νέο πλαίσιο MFA2, το οποίο χρησιμοποιείται ήδη στην καινούργια γενιά της Α-Class αλλά και σε όλες τις νέας γενιάς προσθιοκίνητες Mercedes.

Σε σχέση με την GLA, η GLB θα έχει ένα σαφώς πιο γωνιώδες αμάξωμα, που αφενός θα εξασφαλίζει καλύτερους χώρους, σημείο στο οποίο το υπάρχον μικρό SUV της μάρκας υστερεί και αφετέρου θα είναι πιο ελκυστικό σε ένα κοινό που αρέσκεται σε κάτι πιο συμβατικό.

Η βάση θα είναι και εδώ οι νέου κινητήρες βενζίνης και πετρελαίου, των 1.330 και 1.500 cc αντίστοιχα, που εμφανίστηκαν με την A-Class, έχουν αποσπάσει καλές κριτικές και έχουν εξελιχθεί σε συνεργασία με τον όμιλο των Renault- Nissan- Mitsubishi.

To νέο SUV της Mercedes θα έχει φυσικά και εκδόσεις AMG, με την αρχή να την κάνει η GLB 35 4MATIC των 306 ίππων. Κινητήριοι τροχοί θα είναι βέβαια και οι τέσσερις, με το σύστημα τετρακίνησης να προέρχεται από την AMG A 45 της προηγούμενης πια γενιάς και να είναι βελτιωμένο. Κινητήρας θα είναι ο νέος τετρακύλινδρος των 2.000 cc ο οποίος αποδίδει 306 PS. Φυσικά και εδώ θα ακολουθήσει η top AMG, η GLB 45 4MATIC, που στη νέα A45 AAMG θα αποδίδει 388 PS στην βασική έκδοση και 421 PS στην S.