Πρωτοποριακό σύστημα διατηρεί το παρμπρίζ του αυτοκινήτου καθαρό από υδρατμούς


Θολώνει το παρμπρίζ του αυτοκινήτου σας;  Το Windscreen Weather Station της Ford δρα προληπτικά διασφαλίζοντας την τέλεια ορατότητα.

  • 18/1/2021

Πολλοί από εμάς προσπαθούμε να ξαναβρούμε τη φόρμα μας μετά τις καταχρήσεις της εορταστικής περιόδου, κάνοντας τρέξιμο, ποδήλατο ή πηγαίνοντας στο γυμναστήριο. Το μοναδικό πρόβλημα, όταν στη συνέχεια μπαίνουμε στο αυτοκίνητο, είναι ότι οι εκκρίσεις ιδρώτα μερικές φορές προκαλούν συγκέντρωση υδρατμών στο εσωτερικό του παρμπρίζ – καθυστερώντας έτσι την επιστροφή μας στο σπίτι, αν μη τι άλλο κατά μερικά λεπτά.

Το Windscreen Weather Station της Ford αποτρέπει αυτό το φαινόμενο ανιχνεύοντας την υγρασία στον αέρα και τις αλλαγές θερμοκρασίας στο κρύσταλλο, ενεργοποιώντας στη συνέχεια αυτόματα το σύστημα κλιματισμού, εάν χρειαστεί, ενώ επιλέγει και την κατάλληλη ρύθμιση ροής αέρα.

Καθώς οι επιλογές σωματικής άσκησης σε εσωτερικό χώρο έχουν περιοριστεί λόγω COVID-19, τις περισσότερες φορές οι αθλούμενοι αδυνατούν να κάνουν ντους μετά την προπόνηση. Πέρσι, από το Μάρτιο μέχρι τον Ιούνιο, η Sport England ανέφερε 731.000 περισσότερους δρομείς και 1,2 εκατομμύριο περισσότερους ποδηλάτες από πριν, ενώ στη Γερμανία παρατηρήθηκε αύξηση 42% στους δρομείς, καθώς ο κόσμος προσπάθησε να κάνει κάποια δραστηριότητα κατά τη διάρκεια του lockdown.

Το Windscreen Weather Station τοποθετείται στο κρύσταλλο δίπλα στον εσωτερικό καθρέπτη που βρίσκεται στο παρμπρίζ. Το σύστημα έχει διαστάσεις 5x3 cm και περιλαμβάνει αρκετούς αισθητήρες. Η τελευταία έκδοση, που ήδη λανσαρίστηκε με τα Ford Kuga και Explorer, βοηθά επίσης στη μείωση της κατανάλωσης και των εκπομπών CO2 μειώνοντας τη χρήση του συμπιεστή του A/C.

Η Ford πρόσφατα συνεργάστηκε με τους ειδικούς της komoot σε θέματα υπαίθριων δραστηριοτήτων για να προσφέρει στους οδηγούς τη δυνατότητα να προγραμματίζουν, να πραγματοποιούν και να απολαμβάνουν μία περιπέτεια στην άγρια φύση.

Επίσης, οι οδηγοί ορισμένων ηλεκτροκίνητων μοντέλων Ford μπορούν να χρησιμοποιούν το FordPass για να ξεπαγώνουν το παρμπρίζ και να ρυθμίζουν τη θερμοκρασία της καμπίνας πριν ξεκινήσουν το ταξίδι τους. ** Για το εξωτερικό των κρυστάλλων, η τεχνολογία QuickClear της Ford που είναι κατοχυρωμένη με δίπλωμα ευρεσιτεχνίας ξεπαγώνει το παρμπρίζ μέσα σε δευτερόλεπτα πιέζοντας απλά ένα μπουτόν.