Πρωτότυπο υβριδικό Subaru Forester STI


Στην έκθεση του Τόκιο η ιαπωνική εταιρία θα παρουσιάσει την πρωτότυπη έκδοση STI e-Boxer καθώς και το Impreza STI.

  • 27/12/2018

Πρόκειται για μία concept υβριδική έκδοση όπου  ο δίλιτρος τετρακύλινδρος κινητήρας συνδυάζεται με έναν ηλεκτροκινητήρα για να αποδώσει περίπου 160 άλογα και με πολύ χαμηλότερη κατανάλωση. Μάλιστα το υβριδικό Forester που θα παρουσιαστεί στο Τόκιο (11-13 Ιανουαρίου) έχει τοπικό ενδιαφέρον μιας και η διάθεση του θα περιοριστεί αρχικά στην Ιαπωνία και αργότερα ίσως να εξαχθεί στις αγορές της Αυστραλίας και της Βορείου Αμερικής.

Οπτικά το Forester STI ξεχωρίζει από την εμφατική μάσκα και τον πιο δυναμικό προφυλακτήρα που τονίζεται από την πρασινωπή ρίγα στο κάτω μέρος. Οι 19άρες ζάντες είναι μαύρες αγωνιστικού τύπου με κίτρινες δαγκάνες της Brembo, ενώ οι πρασινοκίτρινη ρίγα συνεχίζει να διατρέχει το αμάξωμα στα πλαϊνά και στο πίσω μέρος.

Παρότι πρόκειται για ένα μοντέλο που θα κυκλοφορήσει στην Ιαπωνία τα εν λόγω πρωτότυπα μας δίνουν μία ιδέα για τις STI εκδόσεις των Forester και Impreza που θα δούμε και στην Ευρώπη. Το ίδιο ισχύει και για το concept Impreza STI που βλέπετε και που θα παρουσιαστεί επίσης στο Τόκιο.