PSA Group: Δεν θα υπάρχει διάδοχη κατάσταση για τα συμβατικά citycars


Ο όμιλος PSA δεν θα ανανεώσει τα Citroen C1 και Peugeot 108 τα οποία πιθανότατα θα αντικατασταθούν από ηλεκτρικά νέας γενιάς.

  • ΚΕΙΜΕΝΟ: ΝΙΚΟΣ ΜΑΡΙΝΟΠΟΥΛΟΣ, ΦΩΤ.: PEUGEOT
  • 16/10/2020

Από την στιγμή που ο όμιλος PSA ολοκλήρωσε την συνεργασία του με την Toyota και παραχώρησε την γραμμή παραγωγής στην ιαπωνική εταιρία (η οποία θα συνεχίσει να παράγει το Aygo στην συμβατική του έκδοση) ήταν κάτι παραπάνω από σίγουρο πως θα ήταν πολύ δύσκολο να υπάρξει νέα γενιά για το Citroen C1 και το Peugeot 108.

Και αυτό επειδή πολύ δύσκολα θα έστηνε μια νέα γραμμή παραγωγής ο όμιλος για να εξελίξει εκ νέου δύο νέα citycars τα οποία χρησιμοποιούσαν στο μεγαλύτερο ποσοστό τους τα μηχανικά μέρη της Toyota.

Έτσι και αλλιώς οι Γάλλοι δεν είχαν σκοπό να συνεχίσουν να διαθέτουν μοντέλα στην μικρότερη κατηγορία αφού ένας σημαντικός λόγος είναι και τα πολύ μικρά περιθώρια κέρδους. Μάλιστα, η απόφαση αυτή είχε ληφθεί καιρό τώρα, όπως αναφέρει δημοσίευμα του Reuters.

Η λογική λέει πως ο όμιλος PSA δεν θα εγκαταλείψει την κατηγορία των citycars. Άλλωστε θα ήταν ασυνήθιστο για δύο εταιρίες με τόσο μεγάλο βάθος να ξεκινά η γκάμα τους από το Citroen C3 και το Peugeot 208, δίχως να ξεχνάμε το Opel Corsa που παλιότερα είχε το Adam.

Το πιο πιθανό σενάριο είναι μετά την συγχώνευση ο όμιλος PSA και η FCA να καταστρατηγήσουν τα πλάνα τα στις μικρότερες κατηγορίες με νέας γενιάς ηλεκτρικά. Ήδη υπάρχουν φήμες πως το ηλεκτρικό 500 της Fiat θα μπορούσε να παραχωρήσει το σύστημα πρόωσής του με μία μικρότερη μπαταρία για δύο νέα citycars μηδενικών ρύπων και με τα σήματα των Citroen και Peugeot.