Ψηφιακή συνεργασία Mercedes-Benz και Nvidia


Οι Mercedes-Benz και Nvidia θα ενώσουν τις δυνάμεις τους για την ανάπτυξη μίας νέας, ισχυρής υπολογιστικής πλατφόρμας που θα καλύπτει όλες τις ανάγκες των μελλοντικών αυτοκινήτων.

  • 24/6/2020

Από απλές λειτουργίες και εφαρμογές, μέχρι over-the-air αναβαθμίσεις και βαριά προγράμματα διαχείρισης τεράστιου όγκου πληροφοριών (βλέπε αυτόνομη οδήγηση) η υπολογιστική ισχύς που απαιτούν τα σύγχρονα αυτοκίνητα ολοένα και αυξάνεται. Με αυτό κατά νου, οι  Mercedes-Benz και Nvidia αποφάσισαν να συνεργαστούν σε αυτό τον τομέα, διεκδικώντας ένα μερίδιο από μία πίτα που ολοένα και μεγαλώνει, με ισχυρούς παίκτες όπως η Tesla, η Google και η Apple.

Τα πρώτα μοντέλα της Mercedes-Benz με ενσωματωμένα ηλεκτρονικά της Nvidia θα ξεκινήσουν να παράγονται το 2024. «Μαζί στοχεύουμε στην επανάσταση της ιδιοκτησίας για τον κύκλο ζωής ενός οχήματος, επιτρέποντας στο λογισμικό του να μπορεί να ενημερώνεται συνεχώς, over the air», δήλωσε ο Jensen Huang, CEO της Nvidia. Με τη σειρά του, ο Ola Kallenius, ομόλογός του στη Daimler είπε πως «με τη λήψη νέων λειτουργιών και αναβαθμίσεων από το cloud, θέλουμε να ενημερώνουμε συνεχώς το σύστημα, αυξάνοντας έτσι την αξία του οχήματος».

Έμφαση δίνεται στις συνεχείς αναβαθμίσεις χωρίς την ανάγκη επίσκεψης του οχήματος στο συνεργείο, καθώς αναλυτές βλέπουν μεγάλα περιθώρια κέρδους προς αυτή την κατεύθυνση. Ένα εξίσου μεγάλο κεφάλαιο είναι και αυτό της αυτόνομης οδήγησης. Τα επόμενα μοντέλα της Mercedes-Benz (με πρώτη τη νέα S-Class, που θα παρουσιαστεί εντός των επόμενων μηνών) θα διαθέτουν αυτονομία επιπέδου 2 και 3. Ο στόχος πλέον είναι η ενσωμάτωση του Orin της Nvidia. Ενός system-on-a-chip με 17 δις τρανζίστορ. Ενδεικτικά, το Orin θα είναι επτά φορές πιο ισχυρό επεξεργαστικά από το υπάρχον Xavier, που χρησιμοποιεί η Volvo στα δικά της συστήματα αυτόνομης οδήγησης.