Ψυχρός πόλεμος και στις σχέσεις Tesla και Κίνας


Απ΄ ότι φαίνεται η επιδείνωση των σχέσεων ΗΠΑ και Κίνας στην πολιτική, περνάει και στην αυτοκινητοβιομηχανία με την Tesla να εξακολουθεί να βρίσκεται στο στόχαστρο το κινέζικων αρχών.

  • 21/9/2021

Η Tesla θα συνεργαστεί με ρυθμιστικές αρχές της Κίνας ώστε να εξασφαλίσει την προστασία των δεδομένων των πελατών της, δήλωσε ο Elon Musk προσπαθώντας να αμβλύνει τις υποψίες κατασκοπείας, αλλά και να μην χάσει πωλήσεις σε μια αγορά όπου η ηλεκτροκίνηση ακμάζει.

Η Tesla, η οποία κατασκευάζει τα αυτοκίνητα που προορίζονται για την κινεζική αγορά στη Σαγκάη, βρίσκεται φέτος υπό επιτήρηση από τις Κινέζικες Αρχές για τη διαχείριση και την  αποθήκευση και των δεδομένων των πελατών της.

Τα νέας γενιάς αυτοκίνητα εξοπλίζονται συνεχώς με μία αυξανόμενη σειρά αισθητήρων και καμερών για να βοηθούν τους οδηγούς, αλλά τα δεδομένα που παράγει ένας τέτοιος εξοπλισμός έχουν επίσης εγείρει ερωτήματα σχετικά με την ιδιωτικότητα και την ασφάλεια.

«Με την ταχεία ανάπτυξη των τεχνολογιών αυτόνομης οδήγησης, η ασφάλεια των δεδομένων των οχημάτων προκαλεί περισσότερη ανησυχία στο κοινό από ποτέ», δήλωσε ο  Elon Musk στο Παγκόσμιο Συνέδριο Οχημάτων Νέας Ενέργειας στο νησί Hainan της νότιας Κίνας.

Τον Μάιο, το Reuters ανέφερε ότι είχε απαγορευθεί η στάθμευση αυτοκινήτων Tesla σε ορισμένα κινεζικά κυβερνητικά συγκροτήματα, για να μην υπάρξει κίνδυνος  υποκλοπής ευαίσθητων δεδομένων από τις κάμερες των οχημάτων.

Από την πλευρά της η Tesla ανακοίνωσε πώς έχει δημιουργήσει έναν ιστότοπο στην Κίνα για την αποθήκευση των δεδομένων των αυτοκινήτων.