Ρεκόρ πωλήσεων ηλεκτρικών αυτοκινήτων στην Ευρώπη από τη Nissan


Βασισμένη στην κληρονομιά της στην ανάπτυξη ηλεκτρικών οχημάτων, η Nissan έχει ξεπεράσει τις 250 χιλιάδες πωλήσεις EV στην Ευρώπη,  σηματοδοτώντας μια επιτυχημένη δεκαετία στην ηλεκτροκίνηση.

  • 7/9/2021

Καθώς η επανάσταση των EVs συνεχίζεται,  η Nissan κατέκτησε ένα ακόμη ορόσημο στη δέσμευσή της για την προώθηση της ηλεκτρικής κινητικότητας, με το LEAF να επιτυγχάνει πάνω 208.000 πωλήσεις και το βαν e-NV200 να έχει σημειώσει πωλήσεις 42.000 μονάδων στην Ευρώπη. Το πλάνο της Nissan όμως δε σταματά στις επιτυχίες πωλήσεων. Στο πλαίσιο της συνεχιζόμενης δέσμευσής της για ηλεκτρική κινητικότητα και προόδου προς ένα πιο βιώσιμο μέλλον, η Nissan ανακοίνωσε πρόσφατα την δημιουργία ενός εμβληματικού κόμβου ηλεκτρικών οχημάτων (EV) που αποτελεί μια επένδυση 1 δισεκατομμυρίου λιρών στο Ηνωμένο Βασίλειο. Το EV36Zero είναι το πρώτο παγκόσμιο οικοσύστημα κατασκευής ηλεκτρικών οχημάτων, το οποίο καθιερώνει το σχέδιο για το μέλλον της αυτοκινητοβιομηχανίας. 

Με βάση την τεχνογνωσία της στα crossover και την ηλεκτροκίνηση, η Nissan επιβεβαίωσε και τη δημιουργία ενός νέου αμιγώς ηλεκτρικού crossover. Το νέο μοντέλο θα κατασκευάζεται στο Sunderland και θα διαθέτει το στυλ, την αποδοτικότητα και την τεχνολογία μπαταρίας της επόμενης γενιάς, καθιστώντας ακόμη πιο προσιτή τη μετάβαση στην ηλεκτρική οδήγηση. Επιπλέον, η μελλοντική γκάμα μικρών φορτηγών της Nissan θα κατασκευαστεί στο Maubeuge της Γαλλίας και θα περιλαμβάνει επιλογές τόσο με ηλεκτρικά κινητήρια σύνολα, όσο και με κινητήρες εσωτερικής καύσης.