Ρεκόρ ταχύτητας για την Bentley που εξελίχθηκε σε… τανκ


Μια Bentley που μας έχει απασχολήσει στο παρελθόν επιστρέφει στο προσκήνιο της επικαιρότητας προσθέτοντας στο ενεργητικό της ένα νέο παγκόσμιο ρεκόρ ταχύτητας.

  • 10/3/2020

Ένα φεστιβάλ αυτοκινήτου που πραγματοποιείται κάθε χρόνο στην παγωμένη επιφάνεια της λίμνης της Βαϊκάλης αποτέλεσε το ιδανικό τερέν για μια Bentley Continental η οποία πρόσθεσε στο ενεργητικό της ένα ρεκόρ ταχύτητας.

Όχι για οποιαδήποτε Bentley αλλά για εκείνη που θέλησε να ακολουθήσει τις κατασκευαστικές συνήθειες ενός πραγματικού τανκ, φορώντας ερπύστριες και κατακτώντας δυσπρόσιτα  εδάφη.

Η συγκεκριμένη Bentley, λοιπόν, η οποία εφοδιάζεται με έναν V8 κινητήρα της Audi κατάφερε να αναπτύξει στην παγωμένη επιφάνεια της λίμνης Βαϊκάλη την ταχύτητα των 124 χλμ./ώρα αποτελώντας το ταχύτερο όχημα του φεστιβάλ που έχει γίνει γνωστό και ως «Το μίλι της Βαϊκάλης».

Και αυτό γιατί όλοι οι συμμετέχοντες έχουν στη διάθεσή τους ένα μίλι -περίπου 1,6 χιλιόμετρα- ώστε να αναπτύξουν τη μέγιστη δυνατή ταχύτητα και να γράψουν το όνομά τους στο πάνθεον ενός φεστιβάλ το οποίο κάθε χρόνο παρουσιάζει όλο και μεγαλύτερο ενδιαφέρουν.

Πανευτυχείς για τη νέα τους διάκριση, οι άνθρωποι που βρίσκονται πίσω από τη δημιουργία της Bentley Ultratank υποσχέθηκαν ότι την επόμενη χρονιά θα επιστρέψουν στο φεστιβάλ με μία έκδοση 600 ίππων και στόχο την ανάπτυξη 150 χλμ./ώρα στον απαιτητικότερο αγώνα του ενός μιλίου.