Renault Arkana: Από τη Ρωσία με αγάπη


Τα SUVs κατακτούν και τη ρωσική αγορά, με το νέο Renault Arkana να διεκδικεί πρωταγωνιστικό ρόλο σε μια διαρκώς αναπτυσσόμενη κατηγορία αυτοκινήτων.

  • ΚΕΙΜΕΝΟ: ΓΙΑΝΝΗΣ ΑΔΑΝΑΛΗΣ, ΦΩΤ.: ΑΡΧΕΙΟ
  • 23/5/2019

Σχεδόν 9 μήνες μετά την πρώτη του εμφάνιση στη Διεθνή Έκθεση Αυτοκινήτου της Μόσχας, η Renault μάς παρουσιάζει την τελική μορφή του Arkana.

Ενός εντυπωσιακού SUV μήκους 4,54 μέτρων το οποίο προορίζεται για τη Ρωσική αγορά, ακολουθώντας παρόλα αυτά τα σχεδιαστικά και εξοπλιστικά πρότυπα των αντίστοιχων προτάσεων που διαθέτει η γαλλική φίρμα στη Δυτική Ευρώπη.

Το Renault Arkana εφοδιάζεται, λοιπόν, με τον υπερτροφοδοτούμενο κινητήρα βενζίνης των 1.332 κ.εκ., ο οποίος εξελίχθηκε σε συνεργασία με την Daimler και συναντάται ακόμα και στη νέα Mercedes-Benz A-Class.

Μόνο που στην περίπτωση του Renault Arkana αποδίδει 150 ίππους και 250 Nm ροπής, τα οποία καταλήγουν και στους τέσσερις τροχούς μέσω ενός αυτόματου κιβωτίου συνεχώς μεταβαλλόμενης σχέσης (X-TRONIC) και του ηλεκτρονικά ελεγχόμενου συστήματος τετρακίνησης.

Παρά τον coupe σχεδιασμό του γαλλικού SUV, ο χώρος αποσκευών ξεκινά από τα 508 λίτρα, την ίδια στιγμή που τις εκτός δρόμου ικανότητές του Arkana ενισχύουν τα 20,8 εκατοστά απόστασης από το έδαφος.

Η διάθεση του αυτοκινήτου στην αγορά της Ρωσίας πρόκειται να ξεκινήσει το προσεχές καλοκαίρι, ενώ για την ώρα δεν προβλέπεται η παρουσία του στις υπόλοιπες αγορές της γηραιάς ηπείρου.