Renault Duster Oroch: To… pick-up Dacia Duster!


Το νέο Renault Duster Oroch είναι το pick-up της γαλλικής μάρκας που βασίζεται στο δημοφιλές SUV της Dacia και προορίζεται για την αγορά της Βραζιλίας.

  • 14/4/2022

Οι Γάλλοι… σεφ της Renault έκαναν μία πρωτότυπη όσο και πολύ ενδιαφέρουσα μείξη. Έβαλαν στο μίξερ τα υλικά του πολύ δημοφιλούς και γνωστού μας Dacia Duster με το σήμα της Renault και την απαραίτητη καρότσα στο πίσω μέρος, δημιουργώντας το Duster Oroch.

Αν το όνομα του δεν θυμάστε να το έχετε ξανακούσει, δεν είναι περίεργο, καθώς το νέο Duster Oroch κυκλοφορεί με τα σήματα της μαμάς Renaultστην αγορά της Βραζιλίας. Το… λατινοαμερικάνικο pick-up βασίζεται στο δημοφιλές SUV της Daciaκαι υπέστη ένα πλήρες λίφτινγκ για το μοντέλο του 2023.

Νέα μάσκα και προφυλακτήρας μπροστά που επέτρεψαν την αύξηση της γωνίας προσέγγισης στις 27,6 μοίρες, αλλά και νέες ράγες οροφής που μπορούν να σηκώσουν βάρος έως και 80 κιλά πλέον είναι οι σημαντικότερες προσθήκες. Συνοδεύονται από νέας σχεδίασης ζάντες αλουμινίου και νέα πίσω φώτα.

Στο εσωτερικό υπάρχει νέος πίνακας οργάνων με αναλογικές και ψηφιακές ενδείξεις, προερχόμενος από το προηγούμενης γενιάς Renault Clio, αλλά και η νέα οθόνη αφής 8 ιντσών του συστήματος infotainment EasyLink που είναι συμβατή με Android Auto και Apple CarPlay.

Όσον αφορά το μηχανικό τμήμα, η γκάμα αποτελείται από δύο βενζινοκινητήρες. Και οι δύο έρχονται με τεχνολογία Flex για να μπορούν να δουλεύουν με αιθανόλη. Η βασική επιλογή είναι ο κινητήρας SCe 1,6 λίτρων που αποδίδει ισχύ 118 ίππων με βενζίνη και 120 ίππους με αιθανόλη και συνδυάζεται με μηχανικό κιβώτιο έξι σχέσεων που μεταφέρει την κίνηση στους μπροστινούς τροχούς.

Η δεύτερη επιλογή είναι ο βενζινοκινητήρα TCe 1,3 λίτρων με ισχύ 162 ίππων όταν χρησιμοποιείται βενζίνη και 170 ίππων με αιθανόλη. Αυτός συνδυάζεται με ένα αυτόματο κιβώτιο Xtronic CVT.

Η τιμή εκκίνησης του νέου Duster Oroch στη Βραζιλία αγγίζει τα 20.860 € με την τρέχουσα ισοτιμία, ενώ οι παραδόσεις θα ξεκινήσουν πριν από το τέλος του έτους.