Renault: Δυναμική είσοδος στα ηλεκτρικά με το Megane E-Tech Electric


Σε αντίθεση με το σημερινό Megane, το πρώτο αμιγώς ηλεκτρικό μοντέλο της Renault, θα θυμίζει περισσότερο crossover

  • 7/5/2021

Η Renault δημοσίευσε νέες φωτογραφίες που αφορούν το Megane E-Tech Electric, το πρώτο αμιγώς ηλεκτρικό SUV, το οποίο πρόκειται να κυκλοφορήσει την επόμενη χρονιά. Η γαλλική εταιρεία έχει αποκαλύψει από πέρσι την πρωτότυπη μορφή του νέου μοντέλου, με το αφεντικό της, Luca de Meo, να δηλώνει ότι κατά 95% κάπως έτσι θα δείχνει και το αυτοκίνητο παραγωγής.

Το πρωτότυπο ονομαζόταν Megane eVision, από ότι φαίνεται όμως το όνομά του θα είναι από εδώ και στο εξής E-Tech Electric. Ανάμεσα στις τρεις φωτογραφίες διακρίνεται καθαρά το νέο λογότυπο της εταιρείας με ρετρό στυλ, ενώ από τις άλλες δύο βλέπουμε τη μεγάλη ψηφιακή οθόνη που είναι τοποθετημένη κάθετα.

Παρά το έντονο camouflage, φαίνονται τα στενά φωτιστικά σώματα του εμπρός μέρους και οι μεγάλων διαστάσεων τροχοί του μοντέλου. Διακρίνεται επίσης το κάλυμμα για την είσοδο παροχής του καλωδίου ρεύματος. Από το πλάι καταλαβαίνει κανείς τη σχεδίαση του Megane που θυμίζει crossover πια. Όπως έχει πει και ο de Meo, «ξαναεφευρίσκει τα κλασικά hatchback με πιο συναισθηματικό τρόπο».

Το νέο ηλεκτρικό Megane θα είναι το πρώτο EV μοντέλο της Renault που θα βασιστεί στη νέα πλατφόρμα CMF-EV platform, της κοινοπραξίας Renault-Nissan-Mitsubishi, που θα χρησιμοποιεί και το επερχόμενο Nissan Ariva SUV. Το νέο Megane E-Tech θα είναι το πρώτο μοντέλο που θα «φορά» το νέο λογότυπο της εταιρείας, ενώ έως το 2024 θα τοποθετηθεί και στα υπόλοιπα αυτοκίνητα της γκάμας.

Renault 5: Από το χθες στο σήμερα. Ταξιδεύοντας στον χρόνο με οδηγό το γαλλικό μίνι 

Αυτή τη στιγμή, το πρωτότυπο διαθέτει μπαταρία 60 kWh με αυτονομία 450 χιλιομέτρων και παράγει 218 ίππους, ενώ η κίνηση μεταδίδεται στους εμπρός τροχούς. Πιθανώς όμως, η έκδοση παραγωγής να προσφέρεται με μεγαλύτερες μπαταρίες, δύο ηλεκτρικά μοτέρ και τετρακίνηση.

Ακολουθήστε το Car Αnd Driver στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από τον κόσμο του αυτοκινήτου.