Ριζική θα είναι η αλλαγή στο επόμενο Renault Zoe


Αυτό το καλοκαίρι θα λανσαριστεί η επανασχεδιασμένη εκδοχή του μικρού ηλεκτρικού αυτοκινήτου της Renault.

  • KEIMENO: ΝΙΚΟΣ ΜΑΡΙΝΟΠΟΥΛΟΣ, ΦΩΤΟ: ΑΡΧΕΙΟ
  • 5/4/2019

Τα προηγούμενα χρόνια το Zoe δεν είχε ουσιαστικά αντίπαλο και απολάμβανε κορυφαία θέση στους πίνακες των πωλήσεων ως το δημοφιλέστερο ηλεκτρικό αυτοκίνητο. Πλέον ο ανταγωνισμός εντείνεται συνεχώς και το πέρασμα στην δεύτερη γενιά θα πρέπει να είναι ουσιαστικό και πιο μεθοδευμένο.

Σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες το νέο Zoe θα έχει αρκετά σχεδιαστικά στοιχεία από το νέο Clio. Ειδικότερα στο εσωτερικό θα υιοθετηθεί μια παρόμοια διάταξη και βελτιωμένα σε ποιότητα υλικά κατασκευής.

Το νέο Zoe θα βασίζεται σε μια ολοκαίνουργια πλατφόρμα που θα περάσει και σε άλλα ηλεκτρικά του ομίλου Renault-Nissan-Mitsubishi. Αυτό αξίζει να σημειωθεί διότι το τωρινό Nissan Leaf βασίζεται σε μια εξελιγμένη πλατφόρμα της προηγούμενης γενιάς που είχε λανσαριστεί το 2011.

Η νέα πλατφόρμα θα μπει σε μικρά και μικρομεσαία ηλεκτρικά του ομίλου και στην κορυφαία έκδοση μπαταρίας η αυτονομία θα φτάνει τα περίπου 400 km. Στα σημαντικά ατού του Zoe θα τάσσεται η ανταγωνιστική τιμή πώλησης. Η Renault σκοπεύει να λανσάρει 8 ηλεκτρικά μοντέλα έως το 2022.