Ρόδος: Στα άκρα η κόντρα ταξί-Uber, έσπασαν και αναποδογύρισαν αυτοκίνητα (video)


Η διαμάχη ανάμεσα στους ιδιοκτήτες ταξί και την Uber έχει ξεκινήσει εδώ και αρκετές ημέρες, με τους πρώτους να κατηγορούν την εταιρεία για αθέμιτο ανταγωνισμό.

  • ΦΩΤΟ: Η ΡΟΔΙΑΚΗ / YOUTUBE
  • 28/4/2023

Η κόντρα μεταξύ των ιδιοκτήτων ταξί και της Uber δεν λέει να κοπάσει. Το τελευταίο επεισόδιο σημειώθηκε πριν από λίγες ώρες στο νησί της Ρόδου και στην οδό Ηλία Βενέζη, την έδρα της Uber, όπου βρέθηκαν σπασμένα και αναποδογυρισμένα οχήματα της εταιρείας.

Σύμφωνα με το ρεπορτάζ του rodiaki.gr όλα έγιναν μέσα σε λίγα λεπτά, ενώ κάτοικοι της περιοχής ανέφεραν ότι οι ζημιές προκλήθηκαν από εξοργισμένους ταξιτζήδες που έσπαγαν ότι έβρισκαν μπροστά τους, ακόμα και δύο αυτοκίνητα ιδιωτών κι ένα μοτοποδήλατο που ήταν σταθμευμένα στο χώρο.

Η ένταση ανάμεσα στους ιδιοκτήτες ταξί της Ρόδου και την Uber έχει ξεκινήσει αρκετές ημέρες, με τους πρώτους να κατηγορούν την εταιρεία για αθέμιτο ανταγωνισμό. Μάλιστα την Τετάρτη δύο οδηγοί της πολυεθνικής οδηγήθηκαν στην αστυνομία της Ρόδου μετά από καταγγελίες ότι χρέωναν χαμηλότερα κόμιστρα. Συγκεκριμένα φέρονται να χρέωναν 20 ευρώ, αντί για 36 ευρώ που είναι το ελάχιστο προβλεπόμενο κόμιστρο, για την διαδρομή Καλλιθέα-Αεροδρόμιο.

Την Πέμπτη τα ταξί της Ρόδου τράβηξαν «χειρόφρενο» και προχώρησαν σε στάση εργασίας διαμαρτυρόμενοι για τις πρακτικές της Uber στο νησί ενώ σημειώθηκαν επεισόδια με έντονους διαπληκτισμούς στο Ροδίνι όπου χρειάστηκε να επέμβει η αστυνομία και να προχωρήσει σε προσαγωγές.

Τα μέλη του Συνδέσμου Ιδιοκτητών Ταξί Ρόδου δηλώνουν αποφασισμένα να συνεχίσουν τον αγώνα για να αποτρέψουν την παραμονή της UBER στη Ρόδο, η οποία, όπως σημειώνουν, θα αυξήσει κατακόρυφα τον αθέμιτο ανταγωνισμό σε έναν προορισμό που το μεταφορικό έργο έχει έντονα χαρακτηριστικά εποχικότητας. Από τον κλάδο των ταξί ζουν περισσότερες από 700 οικογένειες στη Ρόδο.

«Πράγματι, τα πράγματα είναι τεταμένα. Όλοι οι συνάδελφοι είναι θορυβημένοι από την αιφνιδιαστική και μη αναμενόμενη δραστηριοποίηση της UBER στη Ρόδο, σε ένα νησί που ζει από τον τουρισμό και όπου ο κλάδος μας δραστηριοποιείται κατά κύριο λόγο τους καλοκαιρινούς μήνες, ενώ τον χειμώνα υπολειτουργούμε. Θα κάνουμε ό,τι περνά από το χέρι μας για να δικαιωθούμε», δήλωσε ο πρόεδρος του συνδέσμου, Θεοδόσης Καστανίδης.

Από τη μεριά της η Uber καταδικάζει τα περιστατικά βίας στη Ρόδο και δηλώνει την πλήρη στήριξή της στο τοπικό συνεργάτη ενώ θα συνδράμει ώστε να προβεί σε οποιαδήποτε νομική ενέργεια εναντίον των υπευθύνων των επιθέσεων

Σημειώνεται ότι η υπηρεσία Uber Taxi είναι διαθέσιμη στη Ρόδο και στην Κέρκυρα από τις 25 Απριλίου, ακολουθώντας την παρουσία της υπηρεσίας στη Σαντορίνη από το 2021, στη Μύκονο από το 2022, στη Θεσσαλονίκη από το 2021 και στην Αθήνα από το 2014.

Δείτε το video του rodiaki.gr με τις ζημιές στα οχήματα της Uber...

Με πληροφορίες από το parapolitika.gr