Rolls-Royce Ghost: Ακόμα πιο ισχυρή δια χειρός Spofec


H Spofec ανέλαβε να πάει στο επόμενο επίπεδο την επιβλητική Rolls-Royce Ghost.

  • ΦΩΤΟ: Spofec
  • 27/9/2022

Το 2020 ήταν η χρονιά που η Rolls-Royce έκανε σημαντικές σχεδιαστικές αλλαγές στην Ghost.

Η κορυφαία στην γκάμα είναι η έκδοση Black Badge, που αποκαλύφθηκε τον Οκτώβριο του 2021.

Έναν χρόνο μετά, ο βελτιωτικός οίκος Spofec ανέλαβε να «απογειώσει» την κορυφαία Ghost της αγοράς, σε επιδόσεις και αισθητική.

Ξεκινώντας από όσα αφορούν τη δύναμη της Ghost, η Spofec «πείραξε» τον 6,8 λίτρων, V12 κινητήρα που διαθέτει εργοστασιακά το αυτοκίνητο κι αποδίδει κανονικά 600 PS και 900 Nm ροπής

Με το N-tronic module, ο κινητήρας πλέον φτάνει τα 715 PS και τα 1002 Nm ροπής - διόλου ευκατοφρόνητη αύξηση.

Αυτό επιτρέπει στο ευμέγεθες όχημα να κάνει τα 0-100 km/h σε 4,3 δευτερόλεπτα, ενώ η τελική ταχύτητα παραμένει η ίδια, περιορισμένη ηλεκτρονικά στα 250 km/h.

Σε επίπεδο σχεδιασμού, η Spofec έχει προσθέσει ορισμένα αεροδυναμικά βοηθήματα, με νέα μάσκα μπροστά που διαθέτει ένα διακριτικό spoiler χαμηλά, καθώς και νέες εισαγωγές αέρα για το ψυγείο και τα φρένα.

Όντας μέλος του Novitec Group, η Spofec δεν παρέλειψε να δώσει το κάτι διαφορετικό και στις ζάντες της Ghost Βlack Badge, που πλέον φέρει 22 ιντσών ζάντες της Vossen, οι οποίες μάλιστα διατίθενται σε 72 διαφορετικές αποχρώσεις.

Παράλληλα, με το module CAN-tronic στην ανάρτηση, το αυτοκίνητο στέκεται κατά 40 χιλιοστά χαμηλότερα ως τα140 km/h, κι επιστρέφει στο κανονικό του ύψος σε μεγαλύτερες ταχύτητες.

Αν ενδιαφέρεστε, η Spofec είναι διατεθειμένη να κάνει όλες αυτές τις μετατροπές όπως εσείς επιθυμείτε - αν είστε από τους λίγους τυχερούς...