Ρωσική start up σχεδιάζει κλασική ηλεκτρική Mustang


Η κλασική Mustang Fastback του 1967 θα ξαναζωντανέψει από μια ρωσική εταιρεία και φυσικά θα είναι ηλεκτρική.

  • 11/12/2018

Η ηλεκτροκίνηση είναι γενικά απλή ως εγκατάσταση, αν συγκριθεί με ένα αντίστοιχο κινητήρα εσωτερικής καύσης. Έτσι δίνεται η δυνατότητα σε μικρές εταιρείες να κατασκευάσουν πολύ πιο εύκολα ένα δικό τους ηλεκτρικό αυτοκίνητο.

Όπως για παράδειγμα φιλοδοξεί να κάνει η ρωσική startup με την ονομασία Aviar Motors, η οποία θέλει να φτιάξει ένα αυτοκίνητο εμπνευσμένο από την κλασική Ford Mustang Fastback του 1967.

Πράγματι το ρωσικό remake, που λέγεται R67, είναι πολύ κοντά στο διάσημο πρόγονό του και μόνο με μια δεύτερη ματιά θα εντοπίσει κανείς τα LED φώτα μπροστά και πίσω, τις αναδιπλούμενες χειρολαβές, ενώ πρώτα θα έχει προσέξει τις θηριώδεις ζάντες των 20 in.

Η βάση της ηλεκτρικής Mustang είναι ένα αλουμινένιο πλαίσιο, ενώ το αμάξωμα είναι από ανθρακόνημα. Φυσικά δεν λείπουν και τα αεροδυναμικά βοηθήματα, όπως το εμπρός splitter και η αναδιπλούμενη πίσω αεροτομή που εμφανίζεται στα 120 km/h ή είναι μόνιμα σηκωμένη στα προγράμματα Sport και Race.

Παράλληλα υπάρχει και πίσω διαχύτης, ενώ για λόγους αεροδυναμικής το δάπεδο είναι επίπεδο και η πνευματική ανάρτηση προσαρμόζει την απόσταση από το έδαφος ανάλογα με την ταχύτητα.

Το εσωτερικό πάντως σε καμία περίπτωση δεν παραπέμπει στην κλασική Mustang, μάλλον με αυτό των Tesla μοιάζει, ενώ υπάρχουν δύο ηλεκτροκινητήρες. Ένας σε κάθε άξονα που εξασφαλίζουν και την τετρακίνηση.

Η συνδυαστική απόδοση φτάνει τα 852 PS και τα 966 Nm, που εξασφαλίζουν ένα 0-100 km/h σε μόλις 2,2 sec. Η τελική ταχύτητα θα περιορίζεται ηλεκτρικά στα 250 km/h, ενώ η αυτονομία χάρη στις μπαταρίες των 100 kWh θα φτάνει τα 507 km.