Ruf και Gemballa μεταμορφώνουν την Porsche 911 σε rally car


Δύο βελτιωτικοί οίκοι με ειδίκευση τα μοντέλα της Porsche συνεργάζονται με σκοπό τη δημιουργία της απόλυτης 911.

  • 17/2/2021

Για τους φίλους της Porsche, οι οίκοι Ruf και Gemballa έχουν συνδέσει το όνομά τους με την αναβάθμιση των μοντέλων της γερμανικής φίρμας. Μια παράδοση που κρατά από το 1980 και συνεχίζεται μέχρι και σήμερα, εξασφαλίζοντας στους δύο βελτιωτικούς οίκους την απόλυτη ειδίκευση στη μεταμόρφωση των προτάσεων της Porsche.

H είδηση, λοιπόν, της συνεργασίας τους δεν θα μπορούσε να περάσει απαρατήρητη από τη στιγμή μάλιστα που ο σκοπός για τον οποίο θα ενώσουν τις δυνάμεις τους δεν είναι άλλος από τη δημιουργία της απόλυτης 911.

Μια Porsche 911 με διττό προσανατολισμό η οποία θα συνδυάζει τις επιδόσεις ενός αυθεντικού sportscar με τις ικανότητες ενός rally car.

Ναι σωστά διαβάσατε, Ruf και Gemballa εργάζονται για τη δημιουργίας μια Porsche 911 η οποία θα παραπέμπει στην θρυλική 959 η οποία συμμετείχε και στο Rally Dakar.

Όπως και τότε, έτσι και σήμερα το rally car με τα σήματα της Porsche θα βασίζεται σε μία 911 και ειδικότερα στην τελευταία γενιά του εμβληματικού sportscar με την κωδική ονομασία 992.

Όπως είναι φυσικό, ο εξακύλινδρος κινητήρας που θα αναλάβει την κίνηση του «Project Sandbox» θα δεχθεί τις απαραίτητες αναβαθμίσεις ώστε η απόδοσή του να φτάσει στα επίπεδα των 750 ίππων και των 930 Nm ροπής.

Τα δέκα πρώτα αντίτυπα του αυτοκινήτου θα ανήκουν στην Launch Edition και έχουν ήδη πωληθεί παρά την τσουχτερή τιμή των 500.000 ευρώ, στην οποία θα πρέπει να συνυπολογίσει κανείς τους πρόσθετους φόρους και την αγορά μιας συμβατικής Porsche 911 Turbo S.

Ruf και Gemballa σκοπεύουν να κατασκευάζουν συνολικά 40 αντίτυπα του αυτοκινήτου, το οποίο θα δανείζεται αρκετά σχεδιαστικά στοιχεία από την εμβληματική 959 που δημιούργησε η ίδια η Porsche τη δεκαετία του 1980.