Σας αρέσει το νέο Nissan 400Z;


Ένα από τα πιο καθαρόαιμα σπορ μοντέλα που περιμένουμε τους επόμενους μήνες είναι ο αντικαταστάτης του 370Ζ.

  • ΚΕΙΜΕΝΟ: ΝΙΚΟΣ ΜΑΡΙΝΟΠΟΥΛΟΣ, ΦΩΤ.: LEROUGE
  • 19/6/2020

Προς το παρόν δεν υπάρχουν επίσημα στοιχεία που να μας δείχνουν το νέο 400Z. Ωστόσο, σε ένα teaser βίντεο που έδωσε στην δημοσιότητα η Nissan διακρίνεται σε σκούρο φόντο το περίγραμμα του νέου σπορ μοντέλου. Πάνω σε αυτή τη φιγούρα βασίστηκε ο ανεξάρτητος σχεδιαστής Lerouge που μας δίνει μια καλύτερη προσέγγιση.

Όπως μπορούμε να δούμε το μπροστινό μέρος υιοθετεί μια πιο απέριττη άποψη με το καπό να βουτά προς τα εμπρός και τη νέα μάσκα. Οι προβολείς όπως και το χαμήλωμα της οροφής προς τα πίσω μας παραπέμπουν σε προηγούμενες δεκαετίες. Άλλωστε η Nissan έχει πει πως το νέο 400Z θα έχει σχεδιαστικές καταβολές από τα 240Z και 280Z.

Όσο για το τι θα υπάρχει κάτω από το καπό, σύμφωνα με τα όσα γνωρίζουμε έως τώρα πιθανότατα θα υπάρχει ένας τρίλιτρος V6. Το μοτέρ αυτό θα αποτελέσει μία αναβαθμισμένη εκδοχή του twin-turbo που χρησιμοποιείται ήδη από την Infiniti και ίσως να υπάρξει και κάποιου είδους εξηλεκτρισμός. Ως μια γνήσια σπορ κατασκευή το 400Ζ θα προσφέρεται τόσο με αυτόματο κιβώτιο διπλού συμπλέκτη όσο και με χειροκίνητο έξι σχέσεων.