Scoop: Το νέο Skoda Octavia «συνελήφθη» να βολτάρει στους δρόμους!


Με νέα εμφάνιση που παραπέμπει στο Superb, αλλά και όλες τις σύγχρονες τεχνολογικές εφαρμογές της Skoda το νέο Octavia αναμένεται στην αγορά.

  • 17/10/2019

Με την επίσημη παρουσίασή του να έχει προγραμματιστεί για τις 11 Νοεμβρίου στην Πράγα, ωστόσο η Skoda άρχισε να «κυκλοφορεί» το νέο Octavia (4 γενιά) στους δημόσιους δρόμους και το φωτογραφικό φακό να το «συλλαμβάνει». Όπως μπορείτε να αντιληφθείτε η σχεδιαστική φόρμα ακολουθεί τα πρότυπα των μεγάλων αυτοκινήτων της Skoda, ενώ σε κάθε περίπτωση διάχυτη είναι η επιθυμία της να αποδώσει στο μοντέλο ένα χαρακτήρα λιμουζίνας, αναφορικά με τις ανέσεις και τους χώρους του, αλλά και τις τεχνολογίες που ενσωματώνει.

Με τα μέχρι τώρα δεδομένα γνωρίζουμε πώς θα φέρει νέα φωτιστικά σώματα τεχνολογίας LED, το αμάξωμά του σε διαστάσεις θα φθάνει τα 4,69 μέτρα και το μεταξόνιο τα 2,69 μέτρα (ελάχιστες οι διαφοροποιήσεις σε σχέση με την υπάρχουσα γενιά).

Οι χώροι εξακολουθούν να είναι το μεγάλο ατού και στη νέα γενιά, μια και το πορτ-μπαγκάζ στην σεντάν έκδοση φθάνει τα 590 λίτρα και στην Combi τα 620 λίτρα, το οποίο και θα λανσαριστεί πρώτο, ενώ η έκδοση RS και η πιο περιπετειώδης Scout αναμένονται μέσα στο 2020.

Στους κινητήρες δεν αναμένονται αλλαγές (αναφερόμαστε για στους συμβατικούς που θα είναι από την υπάρχουσα γκάμα), όσο με την ύπαρξη υβριδικών εκδόσεων, αλλά και των ηλεκτρικών που φέρουν τον κωδικό iV.

Photos: carprix