Σε αυτόνομα οχήματα μετατρέπονται τα μοντέλα της Tesla


Μέσα στο δεύτερο τρίμηνο του έτους πρόκειται να λανσάρει η Tesla μια συνδρομητική υπηρεσία, η οποία θα «ξεκλειδώνει» τη δυνατότητα των μοντέλων της να κινούνται αυτόνομα.

  • Κείμενο: Γιάννης Αδάναλης, Φωτ.: Αρχείο
  • 3/3/2021

Ένα σημαντικό βήμα προς την πλήρη… αυτονόμηση των μοντέλων της θα πραγματοποιήσει η Tesla μέσα στο επόμενο διάστημα, λανσάροντας μια συνδρομητική υπηρεσία η οποία θα «ξεκλειδώνει» επιπλέον… αυτοματισμούς.

Ο Elon Musk επιβεβαίωσε μέσα από γνωστή πλατφόρμα κοινωνικής δικτύωσης ότι το δεύτερο τρίμηνο του έτους, η Tesla θα διαθέτει μια συνδρομητική υπηρεσία μέσα από την οποία οι ιδιοκτήτες των μοντέλων της αμερικανικής φίρμας θα έχουν τη δυνατότητα να αποκτούν πρόσβαση σε υπηρεσίες αυτόνομης οδήγησης.

Ως γνωστόν η τελευταίες γενιές των μοντέλων της Tesla διαθέτουν όλο τα απαραίτητο hardware ώστε να υποστηρίξουν την αυτόνομη κίνηση συνεπώς αρκεί ένα over the air software update για να τεθούν σε λειτουργία οι επιπλέον υπηρεσίες.

Υπηρεσίες οι οποίες θα είναι συνδρομητικές, συνεπώς οι κάτοχοι των αυτοκινήτων θα χρειαστεί να καταβάλλουν ένα μηνιαίο ή ετήσιο «μίσθωμα» για να έχει στη διάθεσή του ένα πλήρως αυτόνομο όχημα.

Αυτό που μένει να αποδεχθεί είναι αν το νομοθετικό πλαίσιο στις πολιτείες των Ηνωμένων Πολιτείων της Αμερικής αλλά και εκτός των Η.Π.Α. είναι έτοιμο να «υποδεχθεί» τη συγκεκριμένη εξέλιξη, η οποία άπτεται της ασφάλειας στους δημόσιους δρόμους.

Σε κάθε περίπτωση, η τεχνολογία της αυτόνομης κίνησης θα αποτελέσει ένα από τα συγκριτικά πλεονεκτήματα της Tesla απέναντι στους βασικούς ανταγωνιστές τους, οι οποίοι είτε δεν διαθέτουν ακόμα τη δυνατότητα να περάσει στη γραμμή παραγωγής αντίστοιχης τεχνολογίας εφαρμογές είτε διστάζουν να πραγματοποιήσουν το επόμενο βήμα στον συγκεκριμένο τομέα.