Σε ποια εταιρία θα στραφεί τελικά η Apple για το αυτοκίνητό της;


Μετά από την παύση των συνομιλιών των ανθρώπων της Apple με τον όμιλο Hyundai, πληθαίνουν τα στοιχήματα για το που θα κάτσει τελικά η μπίλια, για το πολυαναμενόμενο αυτοκίνητο με το μηλαράκι στο καπό.

  • 13/2/2021

Μόλις εχθές αναφέραμε το ενδεχόμενο της Nissan, που αντικειμενικά διαθέτει τεράστια τεχνογνωσία στην ηλεκτροκίνηση και θα μπορούσε να βοηθήσει την Apple με την εξέλιξη και κατασκευή του δικού της μοντέλου. Παρόλα αυτά, υπάρχουν αρκετοί ακόμη κατασκευαστές που λογικά θα καλόβλεπαν μία τέτοια συνεργασία. Αφενός γιατί κάτι τέτοιο θα σήμαινε άμεση εκτίναξη της μετοχής της εταιρίας τους και αφετέρου γιατί η επανάσταση που αναμένεται να φέρει ένα αυτοκίνητο Apple μπορεί πιθανά να ενισχύσει και τους ίδιους, με διάφορους τρόπους.

Σύμφωνα με τον Jürgen Pieper, έναν αναλυτή της Γερμανικής τράπεζας Metzle, που μίλησε σχετικά στο CNN, πιθανοί μνηστήρες αποτελούν επίσης ο νέος όμιλος Stellantis που προέκυψε από τη συνένωση των PSA και FCA, η Honda αλλά και η BMW. Μία άλλη πάλι προσέγγιση, βάζει στο παιχνίδι και τη Magna Steyr. Αυτή έχει μεγάλη εμπειρία στην κατασκευή σύγχρονων αυτοκινήτων, παράγοντας μεταξύ άλλων προτάσεις για τις BMW, Mercedes-Benz και Jaguar. Ένα συμβόλαιο με την Apple σίγουρα θα το καλόβλεπαν. Και εδώ αξίζει να αναφέρουμε πως οι ίδιοι βρίσκονται και πίσω από το Vision S της Sony!

Φυσικά, αν κάτι τέτοιο περνούσε σε παραγωγή, θα υπήρχαν εύλογα αντικρουόμενα συμφέροντα μεταξύ των δύο τεχνολογικών κολοσσών. Με βάση όμως πληροφορίες του Car and Driver, η Sony δεν ενδιαφέρεται να προχωρήσει τελικά στην κατασκευή ενός ολοκληρωμένου αυτοκινήτου αλλά περισσότερο να ασχοληθεί με κάποια επί μέρους συστήματα.

Σε όλα αυτά, κρατάμε και μία πισινή για την Hyundai, καθώς η δουλειά μπορεί μεν να πάγωσε, δεν ξέρουμε όμως επίσημα ότι αυτό είναι τελικό. Το όφελος των Κορεατών είναι να προσφέρουν γη και ύδωρ στους Αμερικάνους, ώστε να παραμείνουν αυτοί οι συνεργάτες για την κατασκευή του iCar, ή όπως αλλιώς αυτό θα λέγεται. Πολλά τα σενάρια; Η αλήθεια είναι πως ναι. Και τα λεφτά όμως είναι πολλά, οπότε είναι λογικό να επιθυμεί κάποιος συνεργασία με μία εταιρία όπως η Apple.