Σε ποια μοντέλα δεν υπολογίζει η Renault;


Για χάρη των δημοφιλών SUV η γαλλική εταιρία θα αναγκαστεί να μην ανανεώσει τα Espace, Scenic και Talisman.

  • ΚΕΙΜΕΝΟ: ΝΙΚΟΣ ΜΑΡΙΝΟΠΟΥΛΟΣ, ΦΩΤ.: RENAULT
  • 15/5/2020

Στη νέα εποχή που έχουν φέρει τα SUV και με τις πωλήσεις τους να αυξάνονται συνεχώς οι κατασκευαστές υποχρεούνται να προσαρμόσουν τις γκάμες τους ανάλογα. Έτσι, όπως είδαμε την Ford να εγκαταλείπει τα sedan σχήματα στην αμερικανική αγορά, τώρα έρχεται και η Renault να αναθεωρεί βασικά μοντέλα της και την μεγάλη της παράδοση που είχε στα MPV.

Και αν ισχύσει το δημοσίευμα του πρακτορείου του Reuters τότε οι Γάλλοι δεν θα προχωρήσουν στη νέα γενιά των Espace και Scenic, όπως και του Talisman, και ενδεχομένως να τερματίσει και νωρίτερα τον κύκλο ζωής τους λόγω των χαμηλών πωλήσεων. Κάτι που ίσως και να ακούγεται αναμενόμενο από την στιγμή που υπάρχουν φήμες για κατάργηση και του Megane και την αντικατάστασή του από ένα crossover.

Σύμφωνα με την Jato Dynamics πέρυσι το Scenic είχε 77.507 πωλήσεις στην Ευρώπη σημειώνοντας πτώση κατά 16% σε σχέση με το 2018. Πτώση είχε και το Talisman (κατά -20% και στις 15.826 πωλήσεις) όπως και το Espace (και αυτό στο -20% με μόλις 9.561 πωλήσεις).

Και επειδή τα νούμερα μιλούν από μόνα τους οι φήμες πιθανότατα θα επιβεβαιωθούν με την Renault να μειώνει το λειτουργικό της κόστος ώστε να ισχυροποιήσει την συνεργασία της με την Nissan και την Mitsubishi, σύμφωνα με τo Automotive News.