Σε ποια χώρα σταματά η παραγωγή του Dacia Duster;


H Renault πήρε την απόφαση να τερματίσει την παραγωγή του Dacia Duster στην Ινδία. Για ποιους λόγους προχώρησε σε αυτή την επιλογή.

  • 20/2/2022

Το Dacia Duster είναι ένα από τα πιο δημοφιλή οχήματα της ρουμάνικης μάρκας και η κότα με τα χρυσά αυγά σε όποια αγορά πωλείται. Η Renault φαίνεται πως πήρε μία αμφιλεγόμενη απόφαση να σταματήσει την παραγωγή του στην ινδική αγορά μετά από σχεδόν μία δεκαετία που βρισκόταν στην τοπική αγορά.

Το Duster μάλιστα στην Ινδία κυκλοφορούσε με τα σήματα της Renault και προς το παρόν δεν φαίνεται να υπάρχει σχεδιασμός στον ορίζοντα για τον αντικαταστάτη του δημοφιλούς SUV. Η απόφαση της γαλλικής φίρμας προκαλεί έκπληξη, καθώς και στην πολύ μεγάλη ινδική αγορά το Duster ήταν ένα από τα πιο καλοπουλημένα μοντέλα και οι πωλήσεις του κάθε άλλο παρά απογοητευτικές ήταν.

Η παραγωγή του Dacia  Duster στην Ινδία ξεκίνησε το καλοκαίρι του 2012. Ένας από τους βασικούς λόγους που οδήγησε τη Renault σε αυτή την απόφαση ήταν το γεγονός ότι το Duster που κατασκευαζόταν και πουλιόταν στην ασιατική χώρα ήταν αυτό της πρώτης γενιάς και ενώ η δεύτερη γενιά του μοντέλου εξελίχθηκε στην Ευρώπη, ποτέ δεν εισάχθηκε στην Ινδία. Αντίθετα, λέγεται ότι θα δοθεί προτεραιότητα στην τρίτη γενιά του μοντέλου όταν αυτή είναι έτοιμη.

Η Renault στην Ασία φαίνεται ότι θα εστιάσει στα μοντέλα που θα χτιστούν πάνω στην πλατφόρμα CMF-A της Συμμαχίας Renault-Nissan, όπως τα νέα Renault Kiger και Triber που προορίζονται για την τοπική αγορά.