Σε ποια χώρα της Ευρώπης θα φτιάξει εργοστάσιο η Tesla;


Η αμερικανική εταιρία προβλέπει πως μετά την Κίνα η Ευρώπη θα είναι η μεγαλύτερη αγορά ηλεκτρικών αυτοκινήτων.

  • KEIMENO: ΝΙΚΟΣ ΜΑΡΙΝΟΠΟΥΛΟΣ, ΦΩΤΟ: ΑΡΧΕΙΟ
  • 27/8/2019

Καιρό τώρα η Tesla έχει κάνει γνωστή την πρόθεσή της να κατασκευάσει ένα νέο Gigafactory επί ευρωπαϊκού εδάφους. Το οποίο τελικά δεν θα οικοδομηθεί σε κάποια χώρα με φτηνότερο εργατικό κόστος ή χαμηλότερο φορολογικό καθεστώς, αλλά στην Γερμανία, όπως αναφέρουν τα πιο πρόσφατα δημοσιεύματα.

Τον Ιούνιο, ο Elon Musk είχε πει πως «η Γερμανία αποτελεί μια κορυφαία επιλογή για την Ευρώπη», ως απάντηση σε ένα tweet για το αν θα ήταν συνετό να εγκαταστήσει η Tesla το πρώτο της ευρωπαϊκό Gigafactory στην χώρα. «Ίσως στα γερμανό-γαλλικά σύνορα να έχει νόημα, κοντά στις χώρες της Μπενελούξ», είχε πει σε συνέχεια ο Musk.

Έτσι, τις περισσότερες πιθανότητες συγκεντρώνει η περιοχή της Βόρειας Ρηνανίας-Βεστφαλίας καθώς βρίσκεται σε κομβικό σημείο αφού συνορεύει με την Ολλανδία και το Βέλγιο. Ήδη κλιμάκιο της Tesla, σε συνεργασία με τις γερμανικές αρχές, εξετάζει και την προοπτική για την περιοχή της Κάτω Σαξονίας, μία είδηση που επιβεβαίωσε στην Automotive News ο Γερμανός υπουργός οικονομίας Bernd Althusmann.