Σε πρώτο πλάνο η McLaren GT (video)


Οι Βρετανοί κάνουν λόγο για το ποιο πρακτικό και το πιο άνετο μοντέλο που έχουν κατασκευάσει μέχρι τώρα.

  • KEIMENO: ΝΙΚΟΣ ΜΑΡΙΝΟΠΟΥΛΟΣ, ΦΩΤΟ: ΑΡΧΕΙΟ
  • 15/5/2019

Με τόσες πολλές εκδόσεις και εκδοχές που έχει παρουσιάσει μέχρι σήμερα η McLaren είναι λογικό να χάνει κανείς την μπάλα. Τούτη δω όμως έχει την ετικέτα της πιο «καθημερινής» McLaren και σου δίνει έναν καλό λόγο για να την ξεχωρίζεις. Άλλωστε τα διακριτικά Gran Turismo υπάρχουν για να ξεχωρίζει σε αυτό το τομέα και αυτόματα να διαχωρίζεται από τις Sports, Super και Ultimate Series στις οποίες ανήκουν άλλα μοντέλα.

Επιπρόσθετα η McLaren λέει πως αυτό το GT είναι το ελαφρύτερο και ταχύτερο από οποιοδήποτε άλλο. Το αμάξωμα δεν αποκλίνει από το γνωστό σχεδιαστικά στιλ και μετρά 4,68 m σε μήκος και τα 2,09 m σε πλάτος. Μετά την Speedtail είναι η μεγαλύτερη σε μέγεθος McLaren που πωλείται.

Βασίζεται στο γνωστό μονοκόκ πλαίσιο με την ονομασία MonoCell II-T και προσφέρει 420 lt για τις αποσκευές στο πίσω μέρος της. Επιπλέον υπάρχουν 150 lt στο μπροστινό μέρος και σύμφωνα με την εταιρία υπάρχει η δυνατότητα μεταφοράς σανίδων του σκι μήκους 185 cm. Στο -τίγκα στο δέρμα- εσωτερικό υπάρχει η γνωστή μινιμάλ άποψη με πολλά GT κομφόρ, από θερμαινόμενα και αεριζόμενα καθίσματα μέχρι ηχοσύστημα της Bowers & Wilkins.

Από εκεί και πέρα την κίνηση αναλαμβάνει ο δεδομένος V8 με το διπλό turbo που έχει χωρητικότητα 4,0 lt και που αποδίδει 620 PS και 630 Nm. Μέσω του κιβωτίου SSG-7 η ροπή περνά στους πίσω τροχούς με το 0-96 km/h να ολοκληρώνεται σε μόλις 3,1 sec, το 0-200 σε 9 sec και την τελική να φτάνει στα 326 km/h. Και όλα αυτά με την άνεση ενός Gran Turismo, όπως τονίζουν οι Βρετανοί.