Σε συνεργασία με την Uber το ιπτάμενο ταξί της Hyundai


H HYUNDAI ΑΠΟΚΑΛΥΠΤΕΙ  ΣΤΗΝ ΕΚΘΕΣΗ ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΩΝ CES 2020 ΤΟ ΙΠΤΑΜΕΝΟ ΤΑΞΙ ΠΟΥ ΠΡΟΤΙΘΕΤΑΙ ΝΑ ΕΞΕΛΙΞΕΙ ΣΕ ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑ ΜΕ ΤΗΝ UBER ΑΠΟΤΕΛΩΝΤΑΣ ΜΕΡΟΣ ΤΟΥ ΣΤΡΑΤΗΓΙΚΟΥ ΠΛΑΝΟΥ SMART MOBILITY SOLUTION PROVIDER ΠΟΥ ΗΔΗ ΕΧΕΙ ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΕΙ.

  • KEIMENO: ΝΙΚΟΣ ΜΑΡΙΝΟΠΟΥΛΟΣ, ΦΩΤ.: ΑΡΧΕΙΟ
  • 7/1/2020

Καιρό είχαμε να ακούσουμε για ιπτάμενα αυτοκίνητα και ταξί και αναμφίβολα το κατάλληλο περιβάλλον για ένα κατασκευαστή που θέλει να ανακοινώσει τα μελλοντικά του πλάνα δεν είναι άλλο από την έκθεση CES που γίνεται κάθε χρόνο στο Las Vegas. Εκεί, λοιπόν, η Hyundai παρουσίασε τρία στοιχεία μετακίνησης που αλληλοεπιδρούν μεταξύ τους.

Το πρώτο αφορά στο Urban Air Mobility (UAM) που περιλαμβάνει το ιπτάμενο ταξί Personal Air Vehicle (PAV) σε συνεργασία με την γνωστή Uber. Το τρίτο στοιχείο είναι το Purpose Built Vehicle (PBV), ένα μηδενικών ρύπων όχημα που αναλαμβάνει την μεταφορά από το σημείο UAR που ουσιαστικά λειτουργεί ως κέντρο διερχομένων.

"Σχετικά με την έξυπνη κινητικότητα, εξετάσαμε τι πραγματικά έχει σημασία στις πόλεις και στη καθημερινότητα των ανθρώπων", δήλωσε ο εκτελεστικός αντιπρόεδρος του ομίλου Hyundai Motor Euisun Chung. "Το UAM, το PBV και το Hub θα δώσουν νέα διάσταση στις πόλεις, καταργώντας τα αστικά σύνορα, δίνοντας στους ανθρώπους χρόνο για να επιτύχουν τους στόχους τους και δημιουργώντας μια διαφορετική κοινότητα. Η CES 2020 είναι μόνο η αρχή και θα συνεχίσουμε να υλοποιούμε αυτό το όραμα".