Σε τιμή... ευκαιρίας τα κορυφαία μοντέλα της Tesla


Eκπτώσεων συνέχεια για τα Τesla Model S και Model X, μιας και η αμερικανική φίρμα αποφάσισε να μειώσει τις τιμές των δύο κορυφαίων μοντέλων της βλέποντας τους ανταγωνιστές της να πληθαίνουν.

  • ΚΕΙΜΕΝΟ: ΓΙΑΝΝΗΣ ΑΔΑΝΑΛΗΣ, ΦΩΤ.: ΑΡΧΕΙΟ
  • 28/5/2019

Νέες, μειωμένες τιμές διαθέτουν τα δύο κορυφαία μοντέλα της Tesla στην αμερικανική αγορά.

Ο λόγος για το Model S το οποίο προσφέρεται πλέον με έκπτωση 3.000 δολαρίων (από 75.000 δολάρια) και το Model X, η τιμή του οποίου μειώθηκε κατά 2.000 δολάρια (από 81.000 δολάρια).

Δεν είναι λίγοι εκείνοι που βλέπουν πίσω από την απόφαση της Tesla να προχωρήσει σε μείωση των τιμών την προσπάθεια του Elon Musk να ενισχύσει τα οικονομικά της δεδομένα της αμερικανικής φίρμας, η οποία την δεδομένη χρονική περίοδο εξελίσσει τέσσερα νέα μοντέλα, ενώ κατασκευάζει ένα νέο Gigafactory στην Σανγκάι της Κίνας.

Άλλοι πάλι, μεταφράζουν την πτώση των τιμών στην γκάμα της Tesla ως αντίδραση στη δημιουργία ανταγωνιστικών μοντέλων από Ευρωπαίους κατασκευαστές.

Χαρακτηριστικό είναι το παράδειγμα της Mercedes-Benz EQC και του Audi E-Tron, ενώ προσφάτως η αμιγώς ηλεκτροκίνητη Jaguar i-Pace κατέκτησε επί αμερικανικού εδάφους τον τίτλο του Παγκόσμιου Αυτοκινήτου της Χρονιάς.

Παρά τη μείωση των τιμών σε Model S και Model X, το Model 3 παραμένει η πιο προσιτή επιλογή στην γκάμα της Tesla, ξεκινώντας στην αμερικανική αγορά από τα 35.400 δολάρια.