Seltos θα ονομάζεται το νέο SUV της KIA


Ένα ακόμα κομμάτι έρχεται να προστεθεί στο παζλ του νέου, μικρού SUV της KIA το οποίο θα ονομάζεται Seltos.

  • ΚΕΙΜΕΝΟ: ΓΙΑΝΝΗΣ ΑΔΑΝΑΛΗΣ, ΦΩΤ.: ΑΡΧΕΙΟ
  • 4/6/2019

Και το όνομα αυτού Seltos. Μετά από μια σειρά λιγότερο ή περισσότερο αποκαλυπτικών σκίτσων, η KIA έδωσε στο φως της δημοσιότητας το όνομα του νέου SUV που φιλοδοξεί να προσθέσει στην γκάμα της μέσα στους επόμενους μήνες.

Κρίνοντας από το γεγονός ότι η KIA προσφέρει ήδη στην ελληνική αγορά τόσο το Stonic όσο και το Sportage, το Seltos αναμένεται να τοποθετηθεί ανάμεσά τους γεφυρώνοντας με αυτόν τον τρόπο την απόσταση που τα χωρίζει.

Το πιο πιθανόν, λοιπόν, είναι ότι το ΚIA Seltos θα αξιοποιήσει το δάπεδο που μέχρι σήμερα φιλοξενεί το Hyundai Kona, διαμορφώνοντας με τον νεανικό σχεδιασμό του και τον δυναμικό προσανατολισμό του μια εναλλακτική πρόταση.

Μόνο τυχαία δεν είναι άλλωστε η παρουσία μιας οθόνης αφής 10,25 ιντσών ανάμεσα στις εξοπλιστικές προδιαγραφές του, η οποία αναδεικνύει το υψηλό τεχνολογικό υπόβαθρο ενός αυτοκινήτου που απευθύνεται στο πλέον νεανικό κοινό.

Σε ό,τι αφορά το όνομά του, το “Seltos” είναι εμπνευσμένο από την ελληνική μυθολογία, καθώς ο Κέλτος (Celtos) ήταν ένας από τους γιους του Ηρακλή. Μέσα στις επόμενες εβδομάδες η KIA πρόκειται να προχωρήσει στην πλήρη αποκάλυψη του νέου SUV, η εμπορική διάθεση του οποίου θα ξεκινήσει πριν το τέλος της χρονιάς.