Σκίτσα αποκαλύπτουν το μοντέλο παραγωγής του νέου Nissan Z


Επιβεβαιώνεται η αρχική εντύπωση πως το πρωτότυπο Nissan Z θα συνεχίσει σχεδόν αναλλοίωτο στο στάδιο της παραγωγής

  • KEIMENO: ΝΙΚΟΣ ΜΑΡΙΝΟΠΟΥΛΟΣ
  • 15/1/2021

Τον περασμένο Σεπτέμβριο και εν μέσω πανδημίας η Nissan χαροποίησε τόσο τους φίλους της όσο και τους οπαδούς των σπορ μοντέλων. Και αυτό γιατί παρουσίασε το Z Proto, που όπως λέει και το όνομά του είναι το πρωτότυπο του νέου της σπορ αυτοκινήτου. Η συνέχεια της γενιάς των μοντέλων Ζ που έχουν μια μακρά ιστορία.

Από την αρχή φαινόταν αλλά και έγινε σαφές και από την ιαπωνική εταιρεία πως το μοντέλο παραγωγής δεν θα έχει μεγάλες διαφοροποιήσεις σε σχέση με το Ζ Proto. Τώρα έρχονται τα απαραίτητα σκίτσα, που κατατέθηκαν στο αρμόδιο γραφείο πατεντών και κυκλοφόρησαν από το Car Expert μέσω του IP Australia, να επιβεβαιώσουν αυτήν την προσέγγιση.

Έτσι λοιπόν η σχεδίαση του εμπρός μέρους θα παραμείνει σχεδόν ίδια με αυτήν του Ζ Proto, συμπεριλαμβανομένης της μάσκας και της διαμόρφωσης του προφυλακτήρας, ενώ άγνωστες είναι ακόμα κάποιες λεπτομέρειες όπως το σχήμα και η θέση των εξωτερικών καθρεφτών και το design των τροχών. Κάτι αντίστοιχο ισχύει και για το πίσω μέρος, καθώς τόσο τα φώτα όσο και ο προφυλακτήρας και ο διαχύτης δείχνουν ακριβώς ίδια με τα αντίστοιχα του Z Protο.

Το πιο πιθανό είναι πως και ο κινητήρας του Z Proto θα είναι και στο μοντέλο παραγωγής κατά πάσα πιθανότητα ο V6 των 3,0 lt που κινεί και το Infiniti Red Sport, Η απόδοση του θα φτάνει τα 400 PS και για αυτό εσωτερικό το νέο σπορ Nissan ονομάζεται 400Ζ.