Skoda Citigo-e: Έρχεται το πρώτο αμιγώς ηλεκτρικό της Skoda


Λίγες ημέρες πριν την επίσημη πρεμιέρα του στις 23 Μαΐου, η Skoda δίνει στην δημοσιότητα ένα σκίτσο-teaser από το ηλεκτρικό Citigo-e IV.

  • 19/5/2019

Μέσα στα πλαίσια της γενικότερης στροφής του γκρουπ VW προς την ηλεκτροκίνηση, δεν θα θα μπορούσε να λείπει από το παιχνίδι και η Skoda. Και το πρώτο μοντέλο το οποίο αναμένεται να βγει σε ευρεία παραγωγή είναι το μικρό Citigo-e.

H παρουσίασή του θα γίνει στις 23 Μαΐου, όμως μέχρι τότε η Skoda έδωσε στην δημοσιότητα μια πρώτη γεύση από τι μπορούμε να περιμένουμε. Όπως βλέπουμε σε ότι αφορά την εμφάνιση δεν υπάρχει κάτι αξιοσημείωτο, πέρα από την κλειστή πλέον γρίλια, η οποία πλέον δεν χρειάζεται αφού πίσω της δεν βρίσκεται κάποιο ψυγείο.

Από το σκίτσο παρατηρούμε κάποιες ασήμαντες διαφορές ενώ σε σχέση με αυτό που βλέπουμε, φυσιολογικά θα προστεθούν τα χερούλια ενώ όπως ξέρουμε το μοντέλο θα διατίθεται ως αποκλειστικά πεντάθυρο.

Τα τεχνικά στοιχεία δεν έχουν γίνει γνωστά, αν και ως αδελφό μοντέλο με τα  VW e-up! και Seat e-Mii, το ηλεκτρικό Citigo θα παρέχει 300 χιλιόμετρα αυτονομία, αν και δεν γνωρίζουμε αν αυτό βασίζεται στον κύκλο WLTP ή στον NEDC.

Είναι σχεδόν ασφαλές να υποθέσουμε ότι θα διατηρήσει το ίδιο ηλεκτρικό μοτέρ με 81 ίππους και 210 Nm ροπή με τις επιδόσεις να είναι αντίστοιχες με το e-Up (0-100 km/h σε 12,4 δευτερόλεπτα). Η μπαταρία θα είναι τοποθετημένη κάτω από την καμπίνα και θα ανεβάζει το βάρος του αυτοκινήτου κατά 230 κιά, φθάνοντας σε σύνολο τα 1.339 κιλά.

Η παρουσίασή του θα γίνει στις 23 του τρέχοντος μήνα στην Μπρατισλάβα, όπου μαζί θα παρουσιαστεί και το plug-in υβριδικό Superb με τα μηχανικά μέρη του VW Passat GTE, τον 1.4 TSi, μπαταρία των 13 kWh και ηλεκτρική αυτονομία στα 55 χιλιόμετρα.