Skoda Karoq Scout: "Περιπετειώδες" look και στάνταρ τετρακίνηση


Η Skoda συνεχίζει την παράδοση των εκδόσεων Scout αυτή τη φορά με το Karoq στο οποίο ενισχύεται περισσότερο η off road εικόνα του σε συνδυασμό με την στάνταρ τετρακίνηση.
 

  • ΚΕΙΜΕΝΟ: ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ ΤΡΙΤΑΡΗΣ, ΦΩΤΟ: SKODA
  • 31/7/2018

Η παρθενική εμφάνιση του ονόματος "Scout" είχε γίνει πριν περίπου δέκα χρόνια στο Octavia της δεύτερης γενιάς, με την Skoda να εγκαινιάζει μία έξτρα έκδοση των μοντέλων της, με πιο off road εμφάνιση και σε κάποιες περιπτώσεις (όχι όλες) και με λίγο πιο αυξημένες δυνατότητες για κίνηση και πέραν της ασφάλτου.

Με την άφιξη των SUV η εταιρία συνέχισε την παράδοση των Scout και στο Kodiaq ενώ σειρά πήρε και το μικρότερο Karoq με την δική του εκδοχή. Και όπως συμβαίνει και στα υπόλοιπα μοντέλα, οι διαφορές είναι αρχικά στην εμφάνιση, με αρκετά προστατευτικά πλαστικά περιμετρικά του αμαξώματος και ποδιές εμπρός και πίσω. 

Οι υπόλοιπες αλλαγές αφορούν τις 18άρες ζάντες (υπάρχουν έξτρα και 19 ιντσών), τα φιμέ πίσω παράθυρα, και το σηματάκι Scout στο εμπρός φτερό. Στο σαλόνι υπάρχουν νέα καθίσματα και αυτά με την ένδειξη Scout ενώ ο εξοπλισμός θα είναι στο κορυφαίο επίπεδο, με στάνταρ τον ηλεκτρονικό πίνακα οργάνων.

Αυτό πάντως που έχει μεγαλύτερη σημασία είναι ότι η συγκεκριμένη έκδοση θα είναι διαθέσιμη αποκλειστικά με τετρακίνηση, κάτι που προφανώς δικαιώνει ακόμα περισσότερο την εκτός δρόμου αισθητική παρέμβαση. Σε ό,τι αφορά τους κινητήρες θα υπάρχουν αρχικά διαθέσιμοι ο 1.5 TSi με τους 150 ίππους και ο δίλιτρος TDI με 150 ή 190 ίππους. Τα κιβώτια θα είναι εξατάχυτα μηχανικά ή επτατάχυτα διπλού συμπλέκτη, με το τελευταίο να είναι στάνταρ στην ισχυρότερη diesel έκδοση.

Το αυτοκίνητο θα παρουσιαστεί επίσημα το φθινόπωρο στην έκθεση του Παρισιού και στην συνέχεια θα βγει στις αγορές της Ευρώπης προς τα τέλη της χρονιάς.