Skoda Octavia RS 2020: Υβριδική η επόμενη γενιά της κορυφαίας Octavia


Την υβριδική τεχνολογία πρόκειται να ασπαστεί η επόμενη γενιά της Skoda Octavia RS, φτάνοντας στη δίλιτρη έκδοση βενζίνης τους 245 ίππους.

  • ΚΕΙΜΕΝΟ: ΓΙΑΝΝΗΣ ΑΔΑΝΑΛΗΣ, ΦΩΤ.: X-TOM DESIGN
  • 19/11/2019

Η εξέλιξη της επόμενης γενιάς της Skoda Octavia RS βρίσκεται ήδη στα σκαριά και οι πρώτες πληροφορίες που διαρρέουν θέλουν την κορυφαία έκδοση της δημοφιλέστατης μπερλίνας να ασπάζεται την υβριδική τεχνολογία.

Ειδικότερα, η νέα Skoda Octavia RS θα εφοδιάζεται με έναν υπερτροφοδοτούμενο κινητήρα βενζίνης χωρητικότητας 2,0 λίτρων ο οποίος με τη βοήθεια ενός ηλεκτρικού μοτέρ θα φτάνει σε ισχύ τους 245 ίππους.

Δίνοντας συνέχεια στην παράδοση των τελευταίων ετών, η νέα Octavia RS θα εφοδιάζεται και κινητήρα diesel, ο οποίος ωστόσο δεν θα ξεπερνά τους 200 ίππους και δεν θα συνδυάζεται με ηλεκτροκινητήρα.

Το ημιαυτόματο κιβώτιο διπλού συμπλέκτη επτά σχέσεων -γνωστό και ως DSG- πρόκειται να αποτελέσει μια αξιόπιστη εναλλακτική για εκείνους που θα θελήσουν να αποφύγουν το πατροπαράδοτο μηχανικό κιβώτιο των έξι σχέσεων.

Πιθανή, επίσης, θα πρέπει να θεωρείται και η παρουσία συστήματος τετρακίνησης στην έκδοση diesel, γεγονός που θα αποτελέσει ένα ακόμα σημείο διαφοροποίησης ανάμεσα στις δύο εκδοχές της νέας Skoda Octavia RS.

Σε κάθε περίπτωση, η παραγωγή του αυτοκινήτου πρόκειται να ξεκινήσει εντός του 2020 πλαισιώνοντας μαζί με τις εκδόσεις Scout τη νεοσύστατη γκάμα της τέταρτης κατά σειράς γενιάς της Skoda Octavia.